Ministre Circene Vienības laukumā prezentēja jaunos ātrās palīdzības transportlīdzekļus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 30.janvārī, Daugavpils centrālajā laukumā notika Latgales reģionam iedalītās jaunās ātrās palīdzības tehnikas prezentācija.

Četru solīto ātrās palīdzības automašīnu vietā pilsētniekiem tika prezentētas tikai trīs. Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālā centra vadītājs Viktors Kosnarevičs paskaidroja, ka viens operatīvais transportlīdzeklis jau strādā – izbraucis pēc izsaukuma.


Pēc mediķu domām, jaunie transportlīdzekļi ir ļoti komfortabli, aprīkoti ar ļoti kvalitatīvu aprīkojumu un nodrošinās pasažieru drošību pārvadāšanu.

Ātrās palīdzības 306.brigādes ārsti pastāstīja, ka viņi izmanto jauno transportlīdzekli jau nedēļu un augsti novērtē tā priekšrocības: tajā ir vairāk vietas, uzstādīts dators, ar kura palīdzību var sazināties ar vecāko ārstu un saņemt konsultāciju. Turklāt transportlīdzeklis ir siltāks, kas ir būtiski, jo mediķu brigāde bieži vien dodas pēc izsaukumiem jebkurā diennakts laikā un nelabvēlīgajos laikapstākļos.

Feldšeris Vladimirs Bistrovs paskaidroja, ka jaunais transportlīdzeklis, kas ir domāts braukšanai pa Daugavpils novada ceļiem, ir aprīkots ar ērtām modificētajām nestuvēm, speciālu vākuma matraci, ar kura palīdzību var pārvietot slimniekus, ērtiem un izturīgiem nodalījumiem, kuros var glabāt speciālās medicīniskās somas. Turklāt automašīna aprīkota ar aparatūru, kura tiek piestiprināta pie tās sienām, tāpēc transportlīdzeklī ir vairāk vietas.

Veselības ministre Ingrīda Circene atzīmēja, ka nav nekā vērtīgāka par cilvēka dzīvību, un jaunie kvalitatīvi aprīkotie operatīvie transportlīdzekļi palīdzēs glābt cilvēkus, kā arī radīs komfortablākus darba apstākļus mediķiem. Daugavpilij tika iedalīti 4 operatīvie transportlīdzekļi, bet februārī Latgales reģionālais centrs kopumā saņems 12 jaunos ātrās palīdzības transportlīdzekļus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece pastāstīja, ka pēdējo reizi jaunie operatīvie transportlīdzekļi tika saņemti 2005.gadā, kad tika iedalītas 3 ātrās palīdzības mašīnas. Šobrīd centrā strādā 33 medicīniskās brigādes un tiek izmantotas 42 tehnikas vienības, neskaitot tikko saņemtos transportlīdzekļus.

Vienības laukumā notikušajā prezentācijā piedalījās Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste un Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins.

 



Написать комментарий