Premjers: Ministru novērtējumu NA mēģina izmantot krēslu pārdalei

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Premjerministram Valdim Dombrovskim radies iespaids, ka aiz nacionālās apvienības VL-TB/LNNK aicinājuma izvērtēt ministru darbus slēpjas vēlme pārdalīt krēslus valdībā. Par to viņš šodien pastāstīja intervijā Latvijas Radio.

"Mēs nevaram aizliegt nevienai partijai nākt ar iniciatīvām un idejām, bet skaidras atbildes par to, vai tas ir pieteikums uz krēslu pārdali valdībā, nav bijis," sacīja valdības vadītājs.

Politiķis atgādināja, ka ir jau skaidri pateicis, ka šādas atsevišķas ministru izvērtēšanas, kā uz to uzstāj nacionālā apvienība, nebūs. Tomēr viņš skaidroja, ka valdības vadītājam ik gadu Saeimā ir jāatskaitās par paveikto darbu, tālab viņš ir uzdevis ministriem sagatavot informāciju par to, kas ir paveikts atbilstoši kompetencēm.

Premjers paskaidroja, ka Valdības deklarācijā noteikti konkrēti uzdevumi, ko valdība apņēmusies savu pilnvaru laikā paveikt, un valdības rīcības plānā ir konkrēti termiņi to izpildei, kas regulāri tiek kontrolēti. Ministriem būs jāziņo tieši par šo uzdevumu izpildi.
Kā ziņoja portāls Mixnews, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK rosinājusi koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu.

Netiek izslēgta iespēja, ka "Reformu partija" varētu zaudēt kādu no ministru amatiem, jo VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars iepriekš paudis, ka nacionālo apvienību varētu interesēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības vai Izglītības un zinātnes ministrija.
Tikmēr pārējie koalīcijas partneri šādu ierosinājumu vērtē skeptiski.


Написать комментарий