Urbanovičs: Politikā obligāti jābūt trakiem cilvēkiem

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Politikā obligāti jābūt trakiem cilvēkiem, revolucionāriem, kuri gāž sienas un cenšas sasniegt savus mērķus. Tā intervijā radio Baltkom teica "Saskaņas centra"(SC) līderis Jānis Urbanovičs.

"Nevar teikt, ka patalaban ir ļoti maz jaunu cilvēku, kuri interesējas par politiku. Es piesaistu trakos, turklāt ne pārāk vecus. Es nevaru būt eksperts garlaicīgu cilvēku jautājumā, un man darbā nav garlaicīgi, jo apkārt ir daudz aktīvu cilvēku. Frakcijā es vienmēr kārtoju eksāmenu jautājumā par jauniem cilvēkiem – visu laiku pārbaudu jaunus spēkus. Tas ir interesanti, jo nevēlos politikā nomirt. Es ticu savai lietai, un negribu, lai tā būtu tikai „uz vienu dienu”. Es sapņoju un meklēju savas lietas turpinātājus. Esmu priecīgs, ka tādi ir - vesela masa," norādīja Urbanovičs.

SC līderis uzsvēra, ka tieši par aktivitāti un raušanos politikā, ciena Vladimiru Lindermanu. "Es ļoti mīlu aktīvus cilvēkus, un mani sita par to, ka es slavēju Lindermanu par viņa aktīvo darbību. Viņs ir revolucionārs un tādi cilvēki "uzdod toni" politikā. Politikā jābūt trako kārtai, kuri izlauž sienu un cenšas sasniegt mērķus. Šādi cilvēki ne vienmēr gūst panākumus, taču viņi ir ļoti nepieciešami valstij," teica Urbanovičs.

Urbanovičs arī nenoraida sadarbības iespējas ar Lindermana partiju "Par dzimto valodu". "Ja viņam būs piedāvājumi, mēs sadarbosimies," sacīja SC līderis.

Taču tam, ka Lindermana partija gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās pārvarēs 5% barjeru, Urbanovičs netic. "Rīdziniekiem ir jāizlemj, vai Lindermana partijai var uzticēties. Tas arī būs izšķirošais vēlēšanās. Galvenais, lai partija apmierinātu rīdzinieku vajadzības," piebilda Urbanovičs.


Написать комментарий