Desmitiem māju iedzīvotāji vēlas piedalīties pašvaldības dzīvojamo māju renovācijas programmā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas pašvaldība šī gada budžetā paredzējusi 300 tūkstošus latus, lai līdzfinansētu dzīvojamo māju siltināšanas pasākumus. Tiek paredzēti līdzekļi gan pilnas renovācijas līdzfinansējumam, gan bēniņu siltināšanai un fasāžu atjaunošanai.

Pagājušajā gadā dzīvojamās mājas Imantas ielā 35 renovācija dod rezultātu – mājas iedzīvotājiem izdodas ietaupīt. Pasākuma efektivitāte pārsniedz cerēto, un to pierāda apkures rēķini. Turklāt pašvaldības pārstāvji atzīmē, ka, pateicoties renovācijai, tika uzlabots pilsētas centrā esošo ēku ārējais izskats un tehniskais stāvoklis. Pozitīvās tendences vērojamas arī siltinātajā mājā Kandavas ielā 4, kur dažu dzīvokļu maksa par apkuri decembrī bija mazāka par 50 santīmiem.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka šogad daudzi iedzīvotāji, kuri agrāk apšaubīja renovācijas nepieciešamību, saņemot apkures rēķinus un salīdzinot tos ar apkures maksu renovētajās mājās, sāk domāt ne tikai par daļēju, bet arī par pilnu renovāciju.

Iespējams, ka energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi tiks veikti dzīvojamajā mājā Ģimnāzijas ielā 18. Mājas iedzīvotāji sagatavojuši nepieciešamos dokumentus, veikts iepirkums par būvdarbiem, summa tika apstiprināta.

Arī daudzdzīvokļu mājas Jātnieku ielā 88 iedzīvotāji plāno piedalīties programmā. Minētās mājas iedzīvotāji bija plānojuši renovāciju jau pirms dažiem gadiem, tomēr mājas vecākais nevarēja piedalīties kopsapulcē, kurā tika izlemts jautājums, rezultātā iedzīvotāji tika maldināti un atrunāti no mājas siltināšanas. Pašlaik tiek plānots izsludināt iepirkumu.

V.Širjakovs atzīmēja, ka neviena Latvijas pašvaldība nenodrošina 80% līdzfinansējumu. Šogad ap 10 dzīvojamajām mājām plāno piedalīties programmā un šajā sakarā tuvākajā laikā varētu būt izsludināti konkursi par būvdarbu veikšanu. Kuras mājas varēs piedalīties programmā būs atkarīgs no tā, cik operatīvi un kvalitatīvi tiks sagatavota nepieciešamā dokumentācija.

Jāatzīmē, ka, ņemot vērā gaidāmās pašvaldību vēlēšanās, pašlaik nav zināms, vai programma tiks īstenota arī nākamgad.


Написать комментарий

Aizmirsa tikai pieminēt, ka cik santīmi klāt par kvadrātu ir kredīta maksa un šī summa būs jāmaksā arī vasarā, bet kamēr atmaksās māju jau varēs jaukt nost. Tāpēc diez vai tur ir kaut kāda ekonomija.