M.Isupova: Vakar vecāki ieņēma rindu bērnu reģistrēšanai tikai pie Saskaņas pamatskolas 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 1.februārī, no plkst.8:00 Daugavpilī sākusies bērnu reģistrācija nākamajam mācību gadam. Lai reģistrētu bērnus Daugavpils skolās, daļa vecāku jau ceturtdienas vakarā sākusi ieņemt rindas pie mācību iestādēm. 

Vakar plkst.18:00 pie Saskaņas pamatskolas bija izveidojusies rinda no 32 cilvēkiem, 24 no kuriem vēlējās pieteikt savus bērnus mācībām krievu plūsmā, 8 – latviešu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka saskaņā ar viņas rīcībā esošo informāciju vakar rinda bija izveidojusies tikai pie vienas mācību iestādes, savukārt plkst.6:00 daži vecāki bija izveidojuši rindu pie 3.vidusskolas.

Kopumā M.Isupova situāciju ar bērnu reģistrēšanu nosauca par normālu. Runājot par Saskaņas pamatskolu, pēc M.Isupovas domām, ažiotāžu radīja paši vecāki, kuru bērni apmeklē sagatavošanas nodarbības šajā skolā, un, redzot bērnu skaitu, vecāki nosprieda, ka interesentu ir vairāk, nekā skola spēj uzņemt.

Portālam kļuva zināms, ka pie Saskaņas pamatskolas dežurējošie vecāki augsti novērtē skolas sniegto zināšanu kvalitāti, un jau vakar sastādīja sarakstu, izsniedzot vecākiem ''numuriņus”, un, mainoties, dežurēja pie skolas visu nakti. M.Isupova paziņoja, ka, lai nepavadītu nakti ārā, neatlaidīgākiem vecākiem tika piedāvāts gaidīt telpās.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja apliecināja, ka pilsētas skolās pietiks vietas visiem bērniem. Tikai divas skolas – Saskaņas pamatskola un Krievu vidusskola-licejs – ir aizpildītas par 97%, tāpēc vietu skaits 1.klasēs ir ierobežots, bet pārējās skolas gatavas uzņemt visus interesentus.

M,Isupova paziņoja, ka Saskaņas pamatskola šogad var uzņemt 2 pirmās klases pa 30-32 bērniem katrā – vienā klasē mācības notiks krievu valodā, otrā – latviešu. Plkst.8:00 pie šīs skolas bija mazāk cilvēku, nekā skola spēj uzņemt.

Atbildot uz jautājumu, vai vecāku rinda pie Saskaņas pamatskolas nav pierādījums tam, ka minētā mācību iestāde varētu kļūt par vidusskolu, M.Isupova paziņoja, ka skolā nav tik daudz vietas. 



Написать комментарий

Diemžēl Isupovas kundze kļūdās - rindā stāvošo skaits nebija mazāks par pieejamajām vietām, jo viņas aprēķinos nav ņemti vērā tie pirmklasnieki, kuriem ir priekšroka un kuru vecākiem rindā nav jāstāv.
Un latviešu bērniem Daugavpilī skolu izvēle ir niecīga. Kopā pilsētā ir 17-18 skolas, no kurām latviešu ir 2-3. Skaisti! Un ja man, kā vecākam, nav vēlmes bērnu vest uz Vienības pamatskolu un 12. vidusskola ir attāluma ziņā neizdevīgi tālu, tad Saskaņa ir vienīgā. Kāda ažiotāža?! Ja manam bērnam ir jātiek tajā skolā, jo tā ir vienīgā, kurā tikt un gribētāju ir vairāk nekā pieejamo vietu - ko man darīt? Mierīgi gulēt mājās, lai neceltu ažiotāžu? Atliek tikai stāties ar visiem rindā. Vismaz paldies skolai, kas ielaida visus vecākus telpās un nelika nevienam stāvēt uz ielas, kā arī vecākiem, kas ļoti mierīgi un pozitīvā gaisotnē visu šo pasākumu uztvēra.