Lursoft apkopojis smieklīgāko uzņēmumu nosaukumus – sarakstā arī Zaķis ar bisi un Bebru atmoda

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

«Lai uzlabotu noskaņojumu, dažkārt atliek tikai ieskatīties kontaktu katalogā vai iepazīties ar sadarbības partneru uzņēmumu nosaukumiem, lai pēc tam vēl pārdesmit minūtes locītos smieklos,» secinājuši Lursoft darbinieki, kas apkopojuši Latvijā reģistrētos «jautrākos» uzņēmumu un biedrību nosaukumus.

Nereti uzņēmumu nosaukumos tiek apspēlēta dzīvnieku tēma, turklāt ne vienmēr uzņēmumi darbojas lopkopības vai vides aizsardzības nozarē. Piemēram, SIA Lietuviešu šņukuriņi īpašnieki kā darbības sfēru norādījuši nekustamā īpašuma pirkšanu un pārdošanu. Savukārt IU Plakans Runcis darbojas mazumtirdzniecības jomā, bet IK Zaķis ar bisi - restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu jomā, un SIA Cālēna māja sniedz neklasificētus profesionālus, zinātniskus un tehniskus pakalpojumus, turklāt šim uzņēmumam ir izveidots arī savs Cālēna mājas fonds.

Nosaukums, kurš apliecina uzņēmuma darbības sfēru, nav obligāts nosacījums, un to apliecina arī tādi Latvijā reģistrēti komersanti kā, piemēram, Carnikavā reģistrētais uzņēmums Ūdens Blusas, kurš nodarbojas ar viengadīgo kultūru un dārzeņu audzēšanu, vai 2008. gadā Bruņinieku ielā reģistrētais IKBeigtais Trusis, kurš gan nav norādījis savu darbības veidu.

Tiesa gan, dažus interesantus uzņēmumu nosaukumus var sasaistīt arī ar to darbības nozari – Smiltenes novadā reģistrēts neapstrādātu kokmateriālu nozares uzņēmums SIA Jautrie bebri, bet Madonas novada Sarkaņu pagastā darbojas SIA Dzeņu dzīvnieku ferma, kas nodarbojas ar dzīvnieku audzēšanu un jaukto lauksaimniecību, bet Lielvārdes novada zirgu audzētavas īpašnieki lēmuši savu uzņēmumu nodēvēt par Jautro stalli.

Kontaktu katalogā atrodami arī ar dzīvnieku tēmu nesaistīti, uzjautrinoši uzņēmumu nosaukumi: SIA Skursteņslaucītājs Gustiņš, SIA Stiprais riekstiņš, SIA Aleksandras veļa, SIA Mīlestības propaganda, SIA Dress 4 Less, SIA Kodiens u.c.

Par humora izjūtas trūkumu nevar sūdzēties arī biedrību un asociāciju dibinātāji. Tā, piemēram, šogad dibināta biedrība Bebru Atmoda, kuras darbības mērķis ir nodrošināt apsaimniekošanā nodoto dzīvojamo namu uzturēšanu, bet janvārī reģistrētā biedrība Siržu ekspresis veicinās sabiedrības vēlmi saglabāt morāles un ģimenes vērtības, kā arī sniegs cilvēkiem iespēju iepazīties.

Jau rakstīts, ka Uzņēmumu reģistrs ne vienmēr piekrīt reģistrēt komersantus ar dīvainiem nosaukumiem. Piemēram 2008. gadā tika atteikts juridisko pakalpojumu firmai SIA Heidelberga mainīt uz nosaukumu Viss mainījies skaļi klusēja migla virs pļavām aiz upes un jenotiņš to sajuta tik skaidri ka aizrāvās elpa un nosvīda uz ceļgaliem rātni uzliktās ķepiņas (jeb saīsinot – VMSKMVPAUUJTSTSKAEUNUCRUĶ). «Mūsu ikdiena ir pietiekoši sausa, kāpēc to neizskaistināt,» toreiz savu izvēli argumentēja Heidelbergas līdzīpašnieks, jurists Arnis Nīcgalis.


Написать комментарий