''Labiekārtošana – D'' ņems vērā Valsts kontroles aizrādījumus par iepriekšējās vadības darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

''Labiekārtošana – D'' uzņēmuma vadītājs Vjačeslavs Krankals ir pastāstījis par trūkumiem, kurus ir norādījusi Valsts kontrole. 2010. un 2011.gada Valsts kontrole ir norādījusi uz sekojošiem trūkumiem uzņēmuma darbībā: netika izmaksātas prēmijas, bez atļaujas tika rīkots konkurss un izcirstas 200 eglītes.

V. Krankals paskaidroja, ka 2010.gadā prēmijas bija izmaksātas (20-30Ls) un uzdāvinātas dāvanas uz kopēju summu 1 584 lati, 2010.gadā ekonomiskās krīzes dēļ bija aizliegta prēmiju izmaksa, bet uzņēmums tās izmaksāja. Valsts kontrole netic, ka bija dāvinātas dāvanas 30-40Ls apmērā tiem darbiniekiem, kuri nostrādāja uzņēmumā 5 gadus.

Valsts kontrole norādīja arī uz automobiļu iepirkšanu bez vadības atļaujas un bija arī pārdota automašīna bez izsoles rīkošanas, kā norādīja V. Krankals tas ir iepriekšējās vadības nolaidība. Tagad visi iepirkumi uz summu 10 tūkstoši lati tiek saskaņoti ar pilsētas valdību.

Nepatika arī tas fakts, ka uzņēmums ''Labiekārtošana – D'' pārdeva 200 eglītes. Uzņēmuma vadītājs paskaidroja, ka runa iet par eglītēm, kuras bija iegādātas no ''Latvijas valsts meži”, lai konstruēt jaungada piramīdas. Daļa no eglītēm netika izmantotas, tās 200 eglītes, uzņēmuma valdība nolēma eglītes realizēt citiem nolūkiem, nevis likvidēt, tas bija pēc vadības uzskatiem pareizākais risinājums šajā situācijā.


Написать комментарий