Ar degvīnu veterināri izglāba kucēnu 7

foto: sobaka.lv
foto: sobaka.lv

Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai, bet ir gadījumi, kad tieši degvīns izglābj dzīvību. Tāds gadījums notika Austrālijā, Melburnā, ziņo portāls cu.forenet.info.

27 gadu puisim Ziemassvētkos draugi uzdāvināja kucēnu - amerikāņu stafordšīras terjeru. Kucēnu nosauca Kleo, viņš bija ziņkārīgs, tāpēc visur sekoja savam saimniekam līdzi.

Pirms Jaungada dienas saimnieks un kucēns aizgāja uz garāžu. Ziņkārīgais Kleo garāžā uz grīdas ieraudzīja antifrīza peļķi, kucēns to paraudzīja laikam pēc garšas šīs dzēriens viņam patika, tāpēc viņš to dzēra, kamēr nepalika slikti. Saimnieks atrada kucēnu, viņš trīcēja un bija saprotams, ka kucēns var zaudēt dzīvību.

''Kad mums saimnieks pastāstīja par notiekošo mēs sapratām kas kucēnam kaiš. Kleo svars nepārsniedz 3 kg, tāpēc, izdzerot nelielu daudzumu antifrīza, sākās nieru disfunkcija,” pastāstīja veterinārs. Pēkšņi medmāsa atcerējās, ka indīgo metilspirtu var neitralizēt ar etilspirta palīdzību. Par laimi, medmāsai mašīnā bija pudele degvīna, ko viņai bija uzdāvinājuši veterinārās iestādes darbinieki.

Divas diennaktis Kleo caur pilinātāju pilināja degvīnu. Kopumā kucēns izlietoja vienu pudeli šņabja.

''Pēc divām dienām kucēns pilnīgi izārstējās. Kucēnam vēlāk bija paģiras. Viņš daudz dzēra ūdens un gulēja, bet vēlāk pamodās un labi paēda,” pastāstīja medmāsa.


Написать комментарий

Vai slimniekiem, kas saindējās ar metilspirtu, pielietoja šo šnabja terapiju? Nezinu.

Rakstā ir kļūda. Antifrīzs satur etilēnglikolu nevis metilspirtu. Etilēnglikola toksisko efektu tiešam var mazināt intravenozi ievadot etilspirta sķīdumu.

Antifrīza sastāvā gan parasti ir nevis metilspirts bet etilēnglikols kuru ar etilspirtu (šņabi) neitralizēt nevar.

Stulbais komentē tāj,....es savā ilgajā mužā vel neesmu pieredzejis,(!) ka suns va kakis ,....lieliem malkiem....DZER

šitos suņus vispar ir jaaizliedz turēt

Jā, tieši tā,izskatās kā uz pohām!

ilmars: šitos suņus vispar ir jaaizliedz turēt

Tu jau pats sliktāks par stafiem

Написать комментарий