J.Dukšinskis: Daugavpilī nepieciešams vairāk gidu, kuri specializētos cietokšņa vēsturē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Cietokšņa Kultūras un informācijas centrā notikušajā tikšanās ar žurnālistiem cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis paziņoja, ka Centrā neesot nodarbināto gidu, tāpēc, kad Centrā griežas tūristi, viņiem tiek paziņota gidu kontaktinformācija.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka, viņaprāt, Daugavpilī nepieciešams vairāk gidu, kuri varētu vadīt ekskursijas pa cietoksni, ņemot vērā tūristu intereses, vēlamo tematiku.

Daugavpils pilsētas un novada Tūrisma informācijas centrā strādā tikai daži gidi, kuri specializējas cietokšņa vēsturē, paziņoja pārvaldnieks, tāpēc būtu vēlams paplašināt šo sarakstu un nākotnē izveidot gidu asociāciju.

Vasarā pilsētas ekskursiju vadītāji netiek galā ar darba apjomu, un pilsēta cer, ka tūristu plūsma vēl palielināsies, tāpēc, pēc J.Dukšinska domām, jāapmāca papildus ekskursiju vadītāji, kuri varētu interesanti stāstīt par cietoksni un piedāvāt dažādus maršrutus. Cietokšņa Kultūras un informācijas centra darbinieku plānos ietilpst programmas izstrāde, saskaņā ar kuru tūristi varētu pavadīt cietoksnī dažas dienas, tomēr programmas īstenošanai nepieciešams ieguldīt lielu darbu, lai piedāvātu viesiem kvalitatīvu produktu.
 


Написать комментарий