Valsts zemes dienests viesosies Daugavpilī un atzīmēs 20 gados paveikto 1

foto: bfsp.rtu.lv
foto: bfsp.rtu.lv

Otrdien, 5.februārī, Valsts zems dienesta (VZD) vadība tiksies ar sadarbības partneriem Daugavpils novadā. Šis pasākums, kas veltīts VZD darbības 20 gadu jubilejai, notiks Daugavpils novada kultūras centrā, Dobeles ielā 30, plkst.11:00, ziņo Daugavpils novada pašvaldības mājas lapa.

Jāatzīmē, ka pasākumā piedalīsies VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga un kopā ar kolēģiem informēs par izmaiņām sadarbības procedūru vienkāršošanā tuvākajā laikā un kadastra attīstību tālākā nākotnē, kā arī ar 20 darbības gados paveikto. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ciešajai sadarbībai ar pašvaldībām, kas ir nozīmīgākie VZD datu sniedzēji, kā arī izmantotāji, tādēļ pasākumā īpaši aicināti piedalīties pašvaldību pārstāvji. Lai pateiktos par sekmīgo sadarbību daudzu gadu garumā, pasākuma laikā VZD suminās arī aktīvākos sadarbības partnerus. Plānots, ka pasākumā piedalīsies un uzrunu teiks Daugavpils novada domes priekšsēdētaja Janīna Jalinska.

Notiks VZD izdotās grāmatas „Zemes reforma – atslēga uz īpašumu” prezentācija, klātesošie varēs aplūkot izstādi „Zemes reformas Latvijā XX-XXI gadsimtā. Mērniecība no cirkuļa līdz digitalizācijai” un kuriozu ekspozīciju „Garāk, smagāk, ilgāk”. Izstāde no šodienas līdz 5.februārim būs apskatāma Daugavpils novada kultūras centrā.

Pēc VZD Komunikācijas projektu vadītājas Artas Plataces vārdiem, VZD jubilejai veltīto pasākumu mērķis ir iepazīstināt VZD reģionālos sadarbības partnerus un sabiedrību ar 20 darbības gados paveikto, kā arī iezīmēt būtiskākās nākotnes ieceres VZD sadarbības un sniegto pakalpojumu pilnveidošanā un attīstībā. Tāpat VZD vēlas izmantot izdevību, lai skaidrotu, ar ko nodarbojas Dienests, un aicinātu jauniešus savu nākotni un profesijas izvēli saistīt ar tādām jomām kā zemes ierīcība, ģeodēzija un citām vides zinātnes jomām, kas VZD darbā ir ļoti nepieciešamas.


Написать комментарий

Ilmars.Kad beigsies IERADISANAS murgs un SAKS VIENLAIDUS INSTRUMENTALO ZEMES UN BUVJU UZMERISANU ?Tabija "MERNIEKU LAIKOS".jo individuala mernieciba pat bagatas valstis netiet ieviesta .