BMW pievērsīsies motorolleru tirgum

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Vācijas autoražotājs BMW pārdos motociklu un mopēdu ražotāju kompāniju "Husqvarna Motorcycles", lai varētu veiksmīgāk pievērsties sava zīmola motorolleru ražošanai un nostiprinātu pozīcijas šajā tirgū, raksta "db.lv", atsaucoties uz ārvalstu medijiem.

Par jauno "Husqvarna Motorcycles" īpašnieku kļūs Austrijas investora Stefana Pierera holdings "Pierer Industrie", kuram pieder arī 51% motociklu ražotāja "KTM" daļu. Darījuma vērtība netiek atklāta.

BMW "Husqvarna Motorcycles" iegādājās 2007. gadā, lai iekarotu bezceļu un rallija motociku tirgu. Tomēr vēlāk BMW mainīja savas domas, uzskatot, ka nākotne pieder motorolleriem, kurus viegli izmantot pilsētās, norādīja BMW pārstāviji.

Aizvadītajā gadā "Husqvarna Motorcycles" pārdeva 10,7 tūkstošus motociklu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums 16 procentu apmērā. Tikmēr ar BMW zīmola motociklu tirdzniecība gada laikā augusi par 2%, sasniedzot 106,3 tūkstošus transportlīdzekļu. Analītiķi norāda, ka BMW un "Husqvarna" savienībai bija ierobežotas izaugsmes iespējas, jo abas kompānijas uzrunājušas pavisam atšķirīgas klientu grupas.

"Husqvarna Motorcycles" motociklus sāka ražot Zviedrijā pirms 110 gadiem, savukārt BMW jūlijā iepazīstināja ar diviem motorolleru modeļiem, bet nākamajā gadā plāno laist klajā motorolleru, kas darbojas ar elektrību.


Написать комментарий