Fidels Kastro personīgi ieradies nobalsot parlamenta vēlēšanās

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kubas bijušais līderis Fidels Kastro ieradies nobalsot parlamenta vēlēšanās, pirmo reizi vairāku mēnešu laikā parādoties publiski, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Eksprezidenta vecums un retā publikā parādīšanās pirms tam ir veicinājusi baumu izplatīšanos par viņa slikto veselības stāvokli.
Valts televīzija demonstrēja ierakstu, kā 86 gadus vecais Kastro nobalso vēlēšanu iecirknī, kur viņš esot pavadījis līdz stundai, runājot ar citiem vēlētājiem un medijiem, ziņo BBC.

Raidsabiedrības korespondente Havanā piebilst, ka sirmais vīrs runājis nespēcīgā un vārgā balsī. Dodoties prom no vēlēšanu iecirkņa, Kastro automašīnu ielencis gavilējošu atbalstītāju pūlis.

Vēlēšanās tiks noteikti 600 Nacionālās asamblejas deputāti. Tiesa gan, organizēta opozīcija valstī ir aizliegta un visus kandidātus izvirza Komunistiskā partija vai ar to saistītas organizācijas.

Pašreizējais Kubas prezidents un bijušā līdera brālis Rauls Kastro ir 81 gadu vecs, tāpēc iedzīvotāji uzmanīgi seko zīmēm par to, kurš varētu būt amata pēctecis. Par to norādes varētu dot viceprezidenta un ministru izvēle, skaidro BBC.

Vēstīts, ka oktobrī Fidels Kastro valsts medijos publicēja rakstu, noliedzot baumas par to, ka atrodas uz nāves gultas. Kastro rakstā kritizēja starptautisko mediju "melus". Bijušais prezidents apgalvoja, ka viņa veselības stāvoklis ir labs un viņš pat neatceras, kad pēdējo reizi būtu piedzīvojis galvassāpes. Kastro nodarbojoties ar rakstīšanu un pētniecību, bet no sabiedriskās dzīves nolēmis atkāpties, jo "tas noteikti nav mans uzdevums aizņemt mūsu laikrakstu lapaspuses".

Baumas par Kastro veselību klejo ik pa laikam kopš 2006. gada, kad prezidentūru pārņēma līdera jaunākais brālis Rauls. Mēnešiem ilgā Kastro neparādīšanās publiskajā telpā veicināja baumu rašanos, ka līderis ir smagi slims, vai pat miris.


Написать комментарий