Budžetā paredzēti līdzekļi Daugavpils skolu un bērnudārzu ugunsdrošības sistēmu uzlabošanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde paredzējusi savā 2013.gada budžetā līdzekļus, kuri tiks izmantoti, lai nodrošinātu visas mācību iestādes ar mūsdienīgām ugunsdrošības sistēmām, portālam Gorod.lv paziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Ugunsdrošības sistēmu uzlabošanas plānā ietilpst pasākumi, kuri tiks īstenoti 5 gadu laikā, to aptuvenas izmaksas ir pusmiljons latu. Budžetā paredzēti līdzekļi šī gada pasākumiem, atzīmēja M.Isupova.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja paziņoja, ka situācija ar ugunsdrošības sistēmām pilsētā nav ekstraordināra: laiku pa laikam prasības kļūst stingrākas, tāpēc iestādēm tiek uzdots uzlabot ugunsdrošības sistēmas. Runājot par renovētajām skolām un bērnudārziem, jāatzīmē, ka viss ugunsdrošības sistēmai nepieciešamais paredzēts projektos.

Atgādināsim, ka par Daugavpils skolu un bērnudārzu nodrošināšanu ar papildus ugunsdrošības sistēmām daži Domes deputāti runājuši jau pērnā gadā, kad apstiprināja budžeta grozījumus. Pērnā gada beigās M.Isupova ziņoja, ka nepieciešamais ugunsdrošības aprīkojums uzstādīts 11 skolās un 14 bērnudārzos. Skolās ugunsdrošības sistēmas tika uzstādītas renovāciju gaitā, kuras tika veiktas eiroprojektu ietvaros. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde cer uz ES līdzekļiem arī 8 bērnudārzu renovācijā, konkurss par darbu veikšanu jau izsludināts.


Написать комментарий