Par mānīšanos ar eiro cenām varēs piespriest soda naudu līdz 10 000 latu

foto: bessarabiainform.com
foto: bessarabiainform.com

Atbildīgās iestādes sola, ka komersantus, ja tie eiro ieviešanas laikā maldinās iedzīvotājus par cenām, kā arī slēgs neatļautas vienošanās savā starpā, gaida bargi sodi un liela kaunināšana.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pirmdien pēc Eiropas Savienības vienotās valūtas ieviešanas koordinācijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka laikā, kamēr būs dubultā cenu atspoguļošana gan latos, gan eiro, ar vairākiem mehānismiem tiks nodrošināts, lai komersanti nemaldinātu pircējus un cenas tiktu atspoguļotas korekti.

Tiklīdz sāks darboties cenu monitorings, visiem iedzīvotājiem, kuriem būs bažas, ka komersants ir rīkojies negodprātīgi saistībā ar cenu atspoguļošanu, varēs vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, kas arī attiecīgi reaģēs.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa uzsvēra, ka reakcija negodīgas prakses gadījumā būšot ātra, jo tam ir nepieciešamie resursi. "Ja redzēsim nopietnas zīmes, mēs varēsim reaģēt pietiekami ātri," sacīja Vītoliņa.

Ir iespējamas kontrolējošas pārbaudes, rīkojums mainīt praksi, kā arī naudas sodi. Piemēram, ja tiks konstatēts, ka cenas nav norādītas pareizi un ir maznozīmīgs pārkāpums, par to draudēs līdz 500 latu naudas sods. Bet ja konstatēs, ka ir notikusi negodīga komercprakse un iedzīvotāji ir maldināti, sods juridiskai personai var būt līdz pat 10 000 latu.

Portāls Mixnews jau ziņoja, ka janvārī sācies cenu monitoringa pilotprojekts un ar pirmajiem rezultātiem plānots iepazīstināt jau februāra vidū.


Написать комментарий