Demenē notiks Starptautiskais mūsdienu deju festivāls

Nākamsestdien, 9.februārī, plkst.16.00 Daugavpils novada Demenes kultūras namā notiks Starptautiskais mūsdienu deju festivāls "Snow dance".

Demenes kultūras nama direktore Olga Kušnere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda veida pasākumi Daugavpils novadā notikuši arī agrāk, tomēr pirmo reizi deju festivāls norisināsies Demenes kultūras namā. Pasākumā līdz ar deju kolektīviem no Daugavpils novada uzstāsies arī viesi no lietuviešu Zarasiem – kopumā 15 kolektīvi.

Divu stundu laikā skatītāju izmanībai tiks piedāvāti vairāki mūsdienu deju virzieni – līnijdejas, modernās dejas, hiphops, džeza dejas.
Kušneres kundze atzīmēja, ka minētais deju festivāls atšķiras no citiem ar to, ka dalībnieku vidū ir cilvēki ar speciālām vajadzībām, kuri pierāda, ka arī var pašizpausties ar deju palīdzību un nevar aizliegt to, kas viņiem sagādā baudu.

Pasākumā uzstāsies 15 kolektīvi – ap 200 cilvēku, kā arī vakara gaitā notiks meistarklases, kuras vadīs pieredzējušie pasniedzēji no Zarasiem un Daugavpils. Festivāla noslēgumā visi dalībnieki piedalīsies diskotēkā.

O.Kušnere atzīmēja, ka šis festivāls tiek rīkots eiro projekta ietvaros, tāpēc tā ietvaros šī gada martā Daugavpils novada deju kolektīvi varēs doties uz festivālu Zarasos.


Написать комментарий