Apledojums un sniegs visā Latvijā apgrūtina braukšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu gandrīz visā Latvijā, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) mājas lapā pieejamā informācija.

Braukšana visos virzienos ir apgrūtināta pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Vietām joprojām ir nokrišņi sniega un slapja sniega veidā. Gaisa temperatūra no -3 līdz +1 grādam pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Daugavpils, Valmieras un Siguldas virzienos apgrūtināti braukšanas apstākļi visā ceļa posma garumā. Autoceļi vietām sniegoti un apledo.

Arī Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga - Kalnciems un posmā Apšupes krustojums - Liepāja. Autoceļš vietām sniegots un apledo. Brauktuves tīra un kaisa.

Jelgavas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga - Jelgava. Autoceļš vietām sniegots un apledo. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiālu.

Bauskas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga - Iecava. Brauktuves tīra un kaisa ar pretslīdes materiālu.

Ainažu virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Berģi - Bīriņu pagrieziens. Autoceļš vietām sniegots un apledo. Brauktuves tīra un kaisa.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā. Autoceļi apledojuši un vietām sniegoti. Brauktuves tīra un kaisa.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

LVC atgādina, ka braucot ziemas apstākļos, autovadītājiem jāizvēlas ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošs braukšanas ātrums un maniere.

Turklāt ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji, atzīmē LVC.


Написать комментарий