D.Kriviņa par lauku konsultantu darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 4.februārī notikušajā preses konferencē Daugavpils novada domes projektu vadītāja Daina Kriviņa pastāstīja, ka jau gadu Daugavpils novada domē strādā lauku konsultanti un viens no nozīmīgākajiem paveiktajiem darbiem bija tikšanās ar pašvaldības pagastu vadītājiem.

Tikšanās mērķis bija apspriest, kādi lauku konsultantu veiktie pasākumi bija visefektīvākie un ko vajadzētu uzlabot. Šajā sakarā no janvāra lauku konsultantu darbā notikušas izmaņiņas.

Pēc D.Kriviņas vārdiem, viens no pašvaldības pagastu vadītāju ieteikumiem bija, lai lauku konsultanti biežāk strādātu uz vietas, tāpēc tika mainīts viņu darba laiks. Kā arī tiek plānots organizēt pagastos dažus seminārus un pasākumus zemniekiem.

Apkopojot pagājušā gada rezultātus, tika konstatēts, ka zemnieki labprāt piedalās pieredzes apmaiņas pasākumos, apciemojot citas saimniecības un redzot, kā viss notiek praktiski. Tāpēc šāda veida braucieni tiks organizēti arī šogad.

Runājot par jauninājumiem lauku konsultantu darbā, jāatzīmē, ka februārī un martā konsultanti un citi Lauku attīstības centra pārstāvji, sākot ar 5.februāri, apmeklēs visas Daugavpils novada pamatskolas un vidusskolas, stāstot par iespēju iegūt augstāko izglītību lauksaimniecības jomā, tādējādi popularizējot uzņēmējdarbību laukos.


Написать комментарий