Daugavpils fotogrāfi prezentēja melnbalto portretu nianses un noskaņojumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.februārī, Kultūras pilī tika atklāta Daugavpils fotokluba „Ezerzeme-F” izstāde, kurā var aplūkot vairāk nekā 40 melnbaltus portretus – savus darbus piedāvā 13 fotogrāfi.

Pēc izstādes dalībnieku domām, tā saucamā „parastā” fotogrāfija tāpat kā ierastā krāsainā var labi atspoguļot nianses. Minēto patiesību apliecināja fotokluba pārstāvju darbi. Fotogrāfijās attēloti bērni un pieaugušie, kuri skumst un priecājas, ir aizdomājušies. Portreti atspoguļo visas cilvēka rakstura un noskaņojuma nianses, bet spilgtu krāsu trūkums netraucē just līdzi portretos attēloto cilvēku pārdzīvojumiem un emocijām.

Kultūras pils direktors Aleksandrs Rudzs, atklājot izstādi, atzīmēja, ka viņš nebeidz brīnīties par talantīgo fotogrāfu arvien jaunajām idejām un radošumu.

Izstādē piedāvāto darbu vidū visvairāk ir Anatolija Kivrina fotogrāfiju, kurš labprāt darbojas šajā virzienā. Pateicoties fotogrāfam, mēs varam ieskatīties cita cilvēka dzīvē, kura dažreiz tik ļoti atšķiras no mūsu pašu dzīves.

Fotokluba „Ezerzeme-F” vadītājs Viktors Savčenko portālam Gorod.lv paziņoja, ka izstādē piedalās ne visi kluba biedri, jo daži no viņiem nedarbojas šajā virzienā. Izstādē var aplūkot Svetlanas Pokules, Jurija Berdņikova, Valērija Cigankova, Borisa Tarlecka, Jurija Buklovska, Ivara Skudras un citu fotogrāfu darbus. Šajā izstādē debitē Jevgeņijs Ņikitins un Vitālijs Kabanovs.

Fotogrāfe Svetlana Pokule ir pārliecināta, ka ne visas krāsainās fotogrāfijas var kļūt melnbaltās: „Jutu, kad sanāk laba melnbaltā fotogrāfija, manuprāt, tieši tā atspoguļo kompozīcijas skaistumu un līniju smalkumu. Melnbaltajā portretā galvenais akcents tiek likts uz acīm, kuras, kā zināms, ir dvēseles spogulis”.

Melnbalto fotogrāfiju izstādi var aplūkot Kultūras pilī mēneša laikā – līdz 4.martam.

Fotokluba „Ezerzeme-F” plānos ir organizēt jaunu ekspozīciju lietuviešu kaimiņpilsētā Visaginā. Aprīlī tur tiks atklāta Ivara Skudras darbu izstāde, bet vasarā lietuviešu publika iepazīsies ar Jurija Buklovska fotogrāfijām. Kā arī sadarbības ietvaros tiek plānotas izstādes brālības pilsētās Magdeburgā un Sanktpēterburgā.

 


Написать комментарий