Dzintars: Ja ar «Vienotību» mums ir ideoloģiskā plaisa, ar RP tā ir dziļa aiza

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ja ar "Vienotību" atsevišķos ideoloģiskos jautājumos mums ir izveidojusies neliela plaisa, ar "Reformu partiju" (RP) tā ir jau dziļa aiza, komentējot situāciju koalīcijā, LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja nacionālās apvienības (NA) VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Viņš arī norādīja, ka NA nav svarīgs citu partiju vadītāju vērtējums, viņiem vissvarīgākais ir Latvijas pilsoņu vērtējums.
"Tas, ko domā Solvita Āboltiņa, Valdis Zatlers, citi valdi vai vjačeslavi, nav tik būtiski," sacīja Dzintars, norādot, ka NA nav izveidota un neplāno darboties tikai gadu vai divus kā citas partijas, kas par to bažījas.

Uz jautājumu, vai NA rosinājums par ministru darba izvērtējumu nav mēģinājums destabilizēt situāciju koalīcijā, Dzintars atbildēja, ka "amatu dēļ [NA] valdību negāzīsim", un ir daudz citu svarīgāku jautājumu, par ko NA ir gatava agresīvi cīnīties, piemēram, demogrāfijas jautājumi, uzturēšanās atļauju ierobežošanas jautājums, māmiņu algu paaugstināšana un citi.

Arī satiksmes ministra amats neesot nacionālās apvienības pašmērķis, taču savu kvalitatīvu kandidātu tam piedāvāt varot. Konkrētu kandidātu Dzintars gan atturējās nosaukt. Tāpat NA nepieciešamības gadījumā būtu gatava uzņemties atbildību par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Izglītības un zinātnes ministrijām.

Vērtējot pašreizējo NA ministru darbu, Dzintars pauda pārliecību, ka "ministri savu ir paveikuši godam. Varam rādīt priekšzīmi citiem, pirmie atskaitoties par paveikto."

Viņš gan piebilda, ka visu ministru darba vērtēšanā ir jāņem vērā ne tikai valdības programma un rīcības plāns, bet arī kopējā valdības atbildība, piemēram, piešķirtā finansējuma ziņā. Katras partijas goda jautājums ir uzņemties atbildību un piedāvāt risinājumu, ja tās ministra darbs izrādījies vājš.

NA līderis arī uzskata, ka ministru darba vērtējums būtu nepieciešams vismaz reizi ceturksnī.

"Ir bīstami, ka tautas kalpi sāk justies kungi un nesaprot, ka viņiem ir darba devējs, kas pirms līguma pagarināšanas izvērtē paveikto," sacīja Dzintars.

Kā ziņoja portāls Mixnews, premjerministram Valdim Dombrovskim radies iespaids, ka aiz NA aicinājuma izvērtēt ministru darbus slēpjas vēlme pārdalīt krēslus valdībā. Viņš atgādināja, ka ir jau skaidri pateicis, ka šādas atsevišķas ministru izvērtēšanas, kā uz to uzstāj NA, nebūs. Tomēr viņš skaidroja, ka valdības vadītājam ik gadu Saeimā ir jāatskaitās par paveikto darbu, tālab viņš ir uzdevis ministriem sagatavot informāciju par to, kas ir paveikts atbilstoši kompetencēm.


Написать комментарий