5.februārī tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Drošāka Interneta Centra speciāliste Agnese Kriķe ziņo, ka 5.februārī tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena, kuras moto šogad ir „Cieni sevi un citus internetā”.

Šajā sakarā Latvijas skolu skolotāji un skolēni tiek aicināti apspriest interneta lietošanas noteikumus, lai atcerētos, cik svarīgi ir cienīt sevi un citus internetā.

Tādēļ Rīgā tiek organizēts forums jauniešiem, kura mērķis ir aktualizēt jauniešu vidū tēmu - internets kā komunikācijas rīks, uzsverot valodas lietojumu, ētikas principus, personības un tēla veidošanas pamatnoteikumus. Forumā aicina piedalīties jauniešus vecumā no 15 – 19 gadiem.

Kā arī februārī 90 Latvijas bibliotēkās, arī Daugavpilī, notiks dažādi drošākam internetam veltītie pasākumi.

Turklāt Vispasaules Drošāka interneta dienas ietvaros skolotāji tiek aicināti izmantot sagatavotus mācību stundu plānus, kuri atrodami šeit, ar kuru palīdzību var apspriest ar skolēniem interneta lietotāju tiesības un pienākumus, kā arī atbildību.

Atgādināsim, ka Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju „Drošāka interneta diena”, lai uzrunātu bērnus un pusaudžus, un sniegtu atbalstu arī ar interneta drošību saistītos jautājumos. Akcijas laikā ikvienam ir iespēja ziņot par pārkāpumiem internetā, saņemt psiholoģisku atbalstu, kā arī uzdot jautājumus par interneta drošību.


Написать комментарий