J.Lāčplēsis: Jautājums par hartu, tāpat kā vairāki citi, saistīts ar pirmsvēlēšanu kampaņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāts no Daugavpils Jānis Lāčplēsis uzskata, ka jautājums par pārskatītās Eiropas sociālās hartas ratifikāciju tika aktualizēts sakarā ar pirmsvēlēšanu kampaņu sākumu.

Portālam Gorod.lv deputāts paziņoja, ka, viņaprāt, daudzi jautājumi, kuri pēdējā laikā tiek skatīti Saeimā, saistīti ar politiku.

Atgādināsim, ka 30.janvārī Latvijas Saeimas sēdes laikā no dienas kārtības tika noņemts jautājums par pārskatītās Eiropas sociālās hartas apstiprināšanu otrajā lasījumā. Dokuments nosaka, ka valsts apņemas atzīt strādājošo tiesības uz taisnīgu atalgojumu, šim atalgojumam jābūt vismaz 66% no nacionālā ienākuma uz vienu iedzīvotāju, tas ir, nedaudz vairāk par 300 latiem.

„Ja manā rīcībā esošā informācija ir pareiza, tikai divas Eiropas valstis ir ratificējušas šo hartu. Jāsalīdzina mūsu vēlmes un mūsu iespējas. Pašlaik diez vai mēs varam atļauties hartā paredzēto. Dokumentā atrunātas vairākas labas lietas, bet mēs nevaram tās atļauties. Tomēr Latvija ar atsevišķiem lēmumiem var pieņemts hartas prasības un normas, sperot pirmos soļus”, - atzīmēja deputāts.

J.Lāčplēsis izteica pieņēmumu, ka Saeimas deputāti varētu kādreiz atgriezties pie šī jautājuma apspriešanas, un nekomentēja jautājumu par minimālās darba algas paaugstināšanu, atkārtojot, ka nav iespējams ievērot visas hartas prasības.
 


Написать комментарий