Tūrisma gadatirgū Balttour 2013 Latgale akcentēs amatniecības tradīcijas

foto: Latgales planošanas reģions
foto: Latgales planošanas reģions

No 8. līdz 10. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies 20. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2013, kurā savu tūrismu piedāvājumu prezentēs arī Latgales reģions.

Pateicoties Latgales Plānošanas reģiona un Latgales Reģiona attīstības aģentūras mērķtiecīgam darbam, kā arī Latgales pašvaldību atbalstam, reģiona stendā tiks ietverts plašs tūrisma piedāvājums, kas pieejams Latgalē – naktsmītnes, apskates objekti, aktīvā tūrisma iespējas u.c.. Tiks prezentēti arī jauni tūrisma produkti - Rēzeknes pilsētā savu darbu uzsācis radošo industriju centrs „Zeimuļs”, savukārt maijā tiks atklāta Austrumlatvijas koncertzāle. Daugavpilī jau aprīļa mēnesī savu darbu uzsāks Marka Rotko mākslas centrs.

Starptautiskajā tūrisma gadatirgū Balttour 2013 Latgales reģions piedalīsies, liekot uzsvaru uz amatniecības tēmu. Izstādes laikā Latgales stendā savas prasmes demonstrēs vairāk nekā 30 Latgales amatnieki – keramiķis Valdis Pauliņš no Krāslavas demonstrēs savas prasmes, uz izstādi atbrauks arī Višķu amatnieku ciema meistari, sveču lējēji no Balvu puses, Naujenes Augšdaugavas musturdeķa audējas, un daudzi citi. Savukārt viesmīlīgās saimnieces cienās apmeklētājus ar tradicionāliem Latgales ēdieniem – izstādes apmeklētājiem būs iespēja pagaršot gan Latgalē ievāktu medu, Ainas Barsukovas (Kārsavā) un Vijas Ancānes (Aglonā) cepto maizi, kā arī z/s „Kalni” Preiļu novadā gatavotos aveņu un upeņu vīnus un citus gardumus.

Par muzikālo pavadījumu parūpēsies folkloras kopa „Atzolys”, savukārt seno latgaļu karavīru kopa „Kroma kolns” ar saviem paraugdemonstrējumiem uz mirkli radīs viduslaiku kara lauka atmosfēru.

Īpašu tējas bēršanas akciju piedāvās ikgadējie izstādes dalībnieki z/s Kurmīši no Krāslavas novada, kuru tējas jau ir iecienītas ne tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām.

Izstādē tiks prezentēti divi jauni informatīvie materiāli – brošūra Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē, Aukštaitijā un Vitebskas apgabalā, kā arī Latgales un Pleskavas apgabala pārrobežu tūrisma maršrutu karte.
 


Написать комментарий