Sākas pieteikšanās skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments”

foto: experiments.lv
foto: experiments.lv

Jau 18. gadu pēc kārtas fizikas skolotāji un skolēni visā Latvijā sākuši aktīvu pieteikšanos Latvenergo koncerna organizētajam 8. un 9.klašu skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments”.

Komandas aicinātas pieteikties līdz 14.februārim, ziņo  AS “Latvenergo” preses sekretāre Ivita Bidere.

Jāatzīmē, ka erudīcijas konkurss norisināsies vairākus mēnešus, un konkursa noslēgumam šā gada maija sākumā būs iespēja sekot līdzi teju visiem Latvijas iedzīvotājiem. Finālā LNT ēterā par uzvaru un 2013.gada erudītākās komandas titulu cīnīsies sešas skolēnu komandas no Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Latgales, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas.

Konkursā skolēniem būs iespēja parādīt savas zināšanas eksaktajos priekšmetos, eksperimentēt, radoši darboties un apgūt svarīgus elektrodrošības jautājumus. Viens no konkursa posmiem ir kāda radoša uzdevuma izpilde, ģenerējot idejas, pielietojot modernās tehnoloģijas un parādot praksē, ka kreatīvu risinājumu pamatā pavisam noteikti ir fizika.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā konkursā piedalījās 194 komandas no visas Latvijas, kuru vidū aktīvākie dalībnieki bija Latgales komandas, bet finālā mūsu reģionu pārstāvēja Aglonas vidusskolas komanda „Motori”.


Написать комментарий