Vācu uzņēmēji interesējušies, cik liels “kukulis” jādod, lai iekļūtu Latgalē

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vakar valdībā bija pievērsta uzmanība Latgales reģiona izaug­smei, kas paredzēta Ministru kabineta pieņemtajā rīcības plānā 2012. – 2013. gadam.

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes vadītājs, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš bija ielūgts Ministru kabinetā, nav slēpis, ka ne tikai viņam, bet arī kolēģiem citās pašvaldībās nav skaidrs, kas ir reģionālā attīstība, raksta laikraksts Latvijas Avīze.

Vai lauku teritorijās kursēs autobuss vismaz trīs reizes nedēļā, kurām mazajām lauku skolām ir nākotne, kurām – nav, kurās vietās laukos būs banku filiāles... Piemēram, Krāslavā patlaban esot tikai viena banka, pie kuras, kā pastāstījis G. Upenieks, cilvēki stāvot garā rindā. Šāda aina neesot pievilcīga jaunajai paaudzei, lai tur dzīvotu un strādātu.

G. Upenieks apgalvojis, ka ārvalstu investori interesējas par Latgali un neesot slēpis, ka Latvija joprojām ārzemēs tiekot uzskatīta par valsti, kur ir diezgan augsts korupcijas līmenis.

Reiz pie Krāslavas novada domes priekšsēdētāja ieradušies investori no Vācijas un nepārprotami painteresējušies, cik liels kukulis jādod, lai pavērtos durvis uz Latgali. Upenieks stāstījis, ka juties ļoti neērti, tāpat kā vācieši, kurus informējuši tie ārvalstu uzņēmēji, kuriem kukuļi pieprasīti.

Gan G. Upenieks, gan arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kurš tāpat bija uzaicināts uz valdības namu, uzskatot, ka Latgales reģiona attīstību uzlabotu Daugavpils lidosta, kas varētu kļūt par starptautiska mēroga loģistikas un transporta mezglu, raksta Latvijas Avīze. Šo projektu virza Daugavpils pilsētas dome, un ārvalstu uzņēmēji, kas viesojušies Latgalē, atzinuši, ka gaisa satiksme daudz aktīvāk piesaistītu viņu ienākšanu Latgalē. Pēdējā laikā liela interese par šā projekta virzību esot, piemēram, holandiešiem, kuri vēloties Latgalē iegādāties vistas un liellopu gaļas subproduktus Holandē audzēto ūdeļu barošanai.


Написать комментарий