J.Servuts: Celtnieku arodbiedrība darbojas aktīvi un nepārtraukti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sabiedriskajā organizācijā „Latvijas Ceļu būvētājs” nedarbojas neviena Daugavpils ceļu būves firma, tāpēc organizācijas valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš atzīmēja, ka viņam ir grūti spriest par to, vai Daugavpilī pastāv problēmas ar ceļu būvniecību.

Portāls Gorod.lv vērsās pie Latvijas celtnieku arodbiedrības priekšsēdētāja Jevgeņija Servuta ar jautājumu, vai arodbiedrībā ir Daugavpils ceļu būves firmu pārstāvji un kādas šīs jomas problēmas organizācija palīdz risināt.

J.Servuts atzīmēja, ka ar ceļu būvi nodarbojas Daugavpilī un reģionā reģistrētās firmas “Daugavpils būvmehanizācija” un „Latgales ceļinieks”, kuras ir Latvijas celtnieku arodbiedrībā. Kopumā arodbiedrībā darbojas ap 3 tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas, tie ir atsevišķi strādnieki no dažādām firmām, tai skaitā, no Daugavpils. Kā arī arodbiedrībā ir kādas Daugavpils firmas kolektīvs.

Pēc J.Servuta vārdiem, arodbiedrība darbojas aktīvi un nepārtraukti. Pašlaik organizācija galvenokārt pārstāv strādnieku intereses strīdos ar Darba inspekciju un risina citus jautājumus.

Runājot kopumā par situāciju pilsētas būvniecības jomā, arodbiedrības pārstāvis atzīmēja, ka Daugavpilī esošā situācija esot visai negatīva: par to var spiest arī pilsētnieki, redzot, kādā stāvoklī atrodas pilsētas skolas.

„Mēs vairākkārt apspriedām šo jautājumu, arī Domē pirms 3 gadiem, kad tikai sāka renovēt pilsētas objektus. Tomēr pozitīvu pārmaiņu nav. Mūsuprāt, sākotnēji celtnieki piedāvāja dempinga cenas, projektu izmaksas bija neobjektīvas, šajā sakarā celtnieki saņēma minimālās darba algas un attiecīgi strādāja. Izvēloties uzvarētāju, jāskatās ne tikai uz zemāko piedāvāto cenu, bet arī jāņem vērā piedāvājuma ekonomiskais izdevīgums. Tehniskās dokumentācijas daudzums noteica tāmē paredzētas darbu izmaksas, bet patiesībā darbu apjoms bija daudz lielāks, taču līdzekļi jau tika sadalīti, tāpēc cieta kvalitāte. Būtu jāuzlabo arī darbu kontrole. Viss augstākminētais noveda pie pašreizējās situācijas”, - atzīmēja J.Servuts.


Написать комментарий