«Atromātisko maisījumu» veikala pārbaudes rezultātā uzsākti divi kriminālprocesi un divas administratīvās lietvedības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, cīņā pret narkotisko vielu nelikumīgo apriti, Daugavpilī veikuši vairākus reidus.

Profilaktisko reidu laikā, ņemot vērā sabiedrības pamatotu uztraukumu un šī problēmjautājuma aktualitāti, tika pārbaudīti divi augu valsts maisījumu tirgošanas vietas Daugavpilī, jeb tā saucamie „legālo narkotiku” vai arī „aromātisko maisījumu” veikali. Pārbaudes laikā minētajās tirdzniecības vietās tika konstatēti dažādi ekonomiska rakstura pārkāpumi, par ko policijā ir uzsāktas divas administratīvās lietvedības.

Tāpat pārbaužu laikā policijas darbinieki abos veikalos kopumā atraduši un atsavinājuši 220 iepakojumus ar nezināmas izcelsmes augu valsts maisījuma vielu, ko mēdz saukt arī par „ūdens pīpes tīrīšanas līdzekļiem”. Lai noskaidrotu izņemto vielu izcelsmi tika uzsākti divi kriminālprocesi (pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas). Izņemtajām vielām tiks nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu vai tās satur aizliegtās narkotiskas vai psihotropās vielas, kas būtu iekļautas Latvijas Republikas aizliegto vielu sarakstā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nepārtraukti un pastāvīgi veic situācijas monitoringu un kontroli vietās, kur tiek pārdotas līdzīgas prece. Šīs problēmas risināšanai policija savā darbā velta īpašu uzmanību.


Написать комментарий