Noteikts J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktors

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz 31.janvāra plkst.12:00 Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē savus pieteikumus varēja iesniegt pretendenti uz J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktora amatu. 

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālu Gorod.lv informēja, ka konkursā piedalījās 4 pretendenti.

M.Isupova atzīmēja, ka nelielu pretendentu skaitu noteica prasība brīvi pārvaldīt poļu valodu un spēja uzturēt attiecības ar Poliju.

Divi pretendenti bija J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāji, divi – Krāslavas poļu ģimnāzijas skolotāji. 1.februārī minētās kandidatūras izskatīja speciāli izveidotā komisija, kura 4.februaŗī noteica potenciālo direktoru. Pašlaik kandidatūru apstiprina Izglītības un zinātnes ministrija, pēc tam lēmumu apstiprinās Domes deputāti.

M.Isupova atzīmēja, ka komisijā darbojās arī skolas arodbiedrības un Poļu kultūras biedrības pārstāvji, kuri arī atbalstīja piedāvāto kandidatūru. Jaunā direktora uzvārds tiks nosaukts pēc Domes deputātu lēmuma pieņemšanas.

Atgādināsim, ka ģimnāzijas iepriekšējā direktore Ģertrūde Grāve pēc pašas vēlēšanās atstāja amatu pagājušā gada beigās.


Написать комментарий