Pateicoties sadarbības projektam Daugavpils novada dome cer iekārtot feldšeru punktus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā preses konferencē Daugavpils novada domē tika paziņots par pārrobežu sadarbības ietvaros iecerēto jauno projektu, kura mērķis ir uzlabot sniegto medicīnisko pakalpojumu kvalitāti.

Domes Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne paziņoja, ka projekts paredz Braslavas centrālās slimnīcas sadarbību ar Daugavpils novada doktorātiem un feldšeru punktiem. Projektā piedalīsies medicīniskās iestādes no Ambeļiem, Demenes, Medumiem, Nīcgales, Salienas, Silenes, Sventes, Tabores, Červonkas, Vaboles un Locikiem.

Projektu izstrāde bija uzsākta 2011.gadā, uz kādu laiku tā tika atlikta, bet janvārī tika saņemts ierosinājums pie tā atgriezties, nedaudz pārskatot projekta realizāciju.

Novada pašvaldība cer, ka notiks intensīvs darbs, jo projekta realizācijas laiks ir ierobežots: tas turpināsies līdz 2014.gada beigām un tā aptuvenas izmaksas ir vairāk nekā 842 000 eiro.

Projekta ietvaros visas augstākminētās iestādes tiks nodrošinātas ar visu nepieciešamo: datoriem, jaunajām mēbelēm, iestādes tiks pielāgotas cilvēkiem ar speciālām vajadzībām.

Pēc Domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, katrs feldšeru punkts darbosies saskaņā ar viņam izstrādāto programmu, ņemot vērā konkrētās vajadzības. Piemēram, Sventē feldšeru punkts pārvāksies no dzīvokļa uz pašvaldības ēku.

Kā arī saskaņā ar MK noteikumiem visiem feldšeru punktiem jāatrodas atsevišķās telpās, bet tie parasti atrodas šim nolūkam nepiemērotajās telpās, kuru apmeklējums sagādā problēmas cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām.


Написать комментарий