Latvija ar 6:2 sagrauj britus

foto: delaemstavki.ru
foto: delaemstavki.ru

Šodien olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" uzņēma Lielbritānijas izlasi. Mūsējie izcīnīja uzvaru ar 6:2. Neskatoties uz itin pārliecinošo rezultātu, spēle mūsējiem padevās mazliet samocīta.

Lielbritānijas izlase "uz papīra" bija izteikta turnīra pastarīte, tāpēc Ginta Meijas vārti pēc acīgas Jura Štāla piespēles jau 3. minūtē (1:0) šķita pašsaprotami. Tomēr gandrīz uzreiz Latvijas hokeja fani saņēma aukstu dušu - 4. minūtē savā aizsardzības zonā kļūdījās Miķelis Rēdlihs, ripa nekavējoties tika pāradresēta uz vārtu priekšu, un Roberts Douds rezultātu negaidīti izlīdzināja (1:1)! Latviešiem 10. minūtē bija izgājiens divatā pret vienu, tomēr Jāņa Sprukta lēmums mest pašam vārtus nedeva. Arī Lielbritānija atbildēja ar pāris nepatīkamiem dūrieniem, un tikai iegūts vairākums 15. minūtē ļāva atgūt vadību un uzelpot. Vispirms brīnumainā kārtā neiemeta M.Rēdlihs (aizsargs glāba, kad vārtsargs vairs neko nespēja darīt), bet nākamajā epizodē Aleksandrs Ņiživijs padeva ripu Laurim Dārziņam, kurš lieliski iespēlēja pretējā pusē Mikam Indrašim - jaunais hokejists no asa, taču vienlaikus sevis iemīļota leņķa trāpīja (2:1). Latvija centās uzreiz palielināt pārsvaru, tomēr pārtraukumā mūsējie devās tikai pie +1.

Arī 2. trešdaļa nepadevās tik viegla, kā mēs to varētu vēlēties. Jā, bija Ginta Meijas metiens, varens Georgija Pujaca vārtu apdraudējums, taču rezultāts turējās slidens. Lielbritānijai pietrūka tikai 10 sekunžu, lai pusspēli pabeigtu ar minimālo 1:2. Latvijai atkal nāca talkā (Štāla nopelnīts) vairākums - Ņiživijs piespēlēja Oskaram Bārtulim, kurš, diviem mūsējiem tirinoties vārtu priekšā, ar tālu metienu panāca 3:1. Perioda otrajā daļā divreiz vairākumā nonāca arī briti - kaut arī ar nostāšanos lielu problēmu nebija, pa vārtiem viņi meta ļoti reti. +2 pēc 2. trešdaļas.

Lai gan spēle, maigi izsakoties, latviešu izpildījumā nebija plūstoša un ļoti pārliecinoša, kopumā cīņas gaitā mūsējo pārākums akumulējās, un arī rezultāts uz tablo lēni, bet stabili pieauga. 44. minūtē pēc M.Rēdliha piespēles ar asu metienu izcēlās Ronalds Ķēniņš un 4:1! Latvijas izlase turpināja apdraudēt vārtus krietni biežāk nekā pretinieki, un vairākumā tikai nedaudz, lai gūtu vārtus, pietrūka Mārtiņam Karsumam. Ko neizdarīja uzbrucējs, tas 52. minūtē izdevās aizsargam - Meija, atrazdamies labā pozīcijā, nospēlēja nesavtīgi, un Pujacs panāca 5:1. Pēcāk izcilu iespēju pēc izspēlēta izgājiena trijatā pret vienu nerealizēja Dārziņš, un drīzumā pārkāpumu dēļ jau bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Lielbritānija lielo skaitlisko vairākumu izspēlēja kā pa notīm, un Kreigs Pīkoks padarīja rezultātu pieklājīgāku - 5:2. Pēdējo vārdu gan teica mūsējie. Kad ieguvām lielo skaitlisko vairākumu, no vārtu priekšas iemeta Dārziņš - 6:2 Latvijas uzvara. Rezultatīvākais mūsējo rindās Ņiživijs, kuram trīs rezultatīvas piespēles - visas vairākumā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий