Daugavpils muzejs aicina sagaidīt Čūskas gadu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētdien, 10.februārī, tiek svinēts ķīniešu Jaunais gads – Čūskas gads, kas beigsies 2014.gada 30.janvārī. Ķīnieši Jauno gadu svin saskaņā ar mēness kalendāri un tas iezīmē Pavasara svētkus.

Šo svētku priekšvakarā, 8.februārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiek organizēta tematiska tikšanās „Čūskas gadu sagaidot” sadarbībā ar Latgales zoodārzu.

Muzeja sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Juta Vorone paziņoja, ka tikšanās laikā visiem interesentiem būs lieliska iespēja gan vairāk uzzināt par čūskām, to dzīvi, gan klātienē tos apskatīt.

Tematiskais pasākums „Čūskas gadu sagaidot” sāksies plkst.14:00.

Atgādināsim, ka viss ar čūskām saistītais mums ir aktuāls, jo pērn par gada dzīvnieku tika izvēlēta gludenā čūska, kas ir Latvijā reti sastopams rāpulis, kā arī Latgales zoodārzs aktīvi piedalās projektā  LIFE Herpoto Latvia, kura mērķis ir reptiļu un abinieku aizsardzība. To vidū ir arī gludenā čūska, kura iekļauta visu Baltijas valstu Sarkanajā grāmatā un Eiropas apdraudēto abinieku un rāpuļu direktīvā.

Ķīnieši uzskata, ka čūska ir gudrības simbols, ļoti mierīga, flegmatiska būtne, kas nekur nesteidzas, tomēr ir enerģijas pilna un apveltīta ar zibenīgu reakciju.


Написать комментарий