“VW Golf R” kabriolets ar 265 ZS

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Volkswagen" (VW) oficiāli atklājusi visjaudīgāko kabrioletu, kas tapis uz vēl aizejošās, sestās paaudzes "Golf" modeļa bāzes.

Lai arī jaunais "R" kabriolets ir visjaudīgākais "Golf" ar nolaižamo jumtu markas vēsturē, tam ir par pieciem zirgspēkiem mazāk jaudas un nav pilnpiedziņas sistēmas salīdzinājumā ar analoģisku "R" modifikācijas hečbeku.
"VW Golf R Cabriolet" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 265 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu.

No pilnpiedziņas "R" modifikācijas kabrioletā ražotājs atteicies automobiļa svara samazināšanas dēļ, jo nolaižamā jumta gadījumā bija jāpastiprina virsbūve, kas rezultātā kļuvusi par 140 kilogramiem smagāka nekā hečbekam. Savukārt pilnpiedziņas sistēma to padarītu vēl par aptuveni 150 kg smagāku.

Priekšpiedziņas sportiskais kabriolets līdz 100 km/h paātrinās 6,4 sekundēs – par 0,7 s lēnāk nekā "R" hečbeks. Tomēr maksimālais braukšanas ātrums abos virsbūves tipos ir vienāds – 250 km/h.

Auduma jumts automātiski nolokāms 9,5 sekundēs, bet paceļams – 11 s. Turklāt šis process veicams arī braucot ātrumā līdz 29 km/h.

Vācijā "VW Golf R Cabriolet" maksās no 43 325 eiro.

Piebildīsim, ka septītās paaudzes "Golf R" hečbeks, pēc provizoriskas informācijas, iegūs 290 ZS turbomotoru, septiņpakāpju "DSG" pārnesumkārbu un pilnpiedziņu. Tas tikšot prezentēts nākamgad.


Темы: , , ,
Написать комментарий