Apspriežot Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvas, tika runāts arī par mazuta bāzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7.februārī, notikušajā diskusijā par Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvām tika runāts arī par mazuta bāzi, kura darbojas dzīvojamo māju tiešā tuvumā, apdraudot pieaugušo un bērnu veselību un neiederoties vēsturiskā pieminekļa koptēlā.

Daugavpils „pērles” teritoriju izmanto kravas mašīnas, kuras pārsūknē degvielu tieši zem iedzīvotāju māju logiem, un tas negatīvi ietekmē Cietokšņa attīstības perspektīvas.

Pērn sabiedriskā organizācija, kura iestājas pret bāzes darbību, bija savākusi ap 600 vietējo iedzīvotāju parakstu, kuri tika nodoti pilsētas pašvaldībai.

Pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, attiecīgas instances sākušas risināt šo jautājumu: iesniegumi tika nodoti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Vides aizsardzības pārvaldei un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis atzīmēja, ka ļoti svarīgi esot skatīties nākotnē un nekādā gadījumā nedrīkst sabojāt Daugavpils cietokšņa vēsturisko raksturu un stilu.

„Šeit nav nepieciešamā ideāli restaurētā otrā Rundāles pils. Gan pasaulē, gan Latvijā ir muzeji zem klajām debesīm, kuros atrodas senas muižas, kas netiek remontētas līdzekļu trūkuma dēļ, tomēr tās labprāt apmeklē tūristi. Nav nepieciešams veikt ideālu restaurāciju. Jebkurā gadījumā, pat pastāvot nepabeigtiem darbiem, vēsturiskajam objektam jāfunkcionē un jāpiesaista cilvēki”, - pastāstīja Dambja kungs.

Atgādināsim, ka 2011.gada septembrī mazuta bāze Cietoksnī tika pārdota privātfirmai par vairāk nekā 38 000 latiem, tika plānots, kā nākotnē to izmantos naftas produktu – dīzeļdegvielas – glabāšanai.


Написать комментарий