SIA "Šafrans" pārstāve apsolīja, ka senie lielgabali tiks atgriezti Cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, nesen M.Rotko mākslas centrā notika diskusija, kuras mērķis bija jaunu ideju apspriešana un Daugavpils cietokšņa turpmākās attīstības koncepcijas izstrāde.

Diskusijā piedalījās pilsētas pašvaldības un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, AS „Valsts nekustamie īpašumi” speciālisti, pilsētnieki.

SIA „Šafrans” pārstāve Svetlana Smirnova paziņoja portālam Gorod.lv, ka pilsētniekiem nav jāuztraucas  par diviem lielgabaliem, kuri kādreiz atradās pie Oficieru kluba ieejas, jo tie ir  drošībā.

„Lielgabali tika aizvesti 2011.gada rudenī. Tas tika izdarīts, jo pirms tam no mums piederošās ēkas tika nozagtas senas čuguna kāpnes, kuras tika pārzāģētas un iznestas pa daļām. Lai nekas tamlīdzīgs nenotiktu ar citu īpašumu – lielgabaliem, tika pieņemts lēmumus aizvest tos uz noliktavu. Vēlamies novietot tos iepriekšējās vietās, taču ir nepieciešami postamenti, kuri atbilstu cietokšņa vēsturiskajam koptēlam.

Šajā sakarā bija sacelta liela ažiotāža, jo īpašnieks ir privātfirma. Cilvēku uztraukums ir saprotams, bet jāatzīmē, ka blakus atrodas ēkas, kas ir valsts īpašums, un to stāvoklis arī nav labs, tomēr tas cilvēkus neuztrauc”, - atzīmēja Svetlana Smirnova
SIA „Šafrans” pārstāve ir pārliecināta, ka firmai piederošas 8 ēkas, kuras atrodas Cietoksnī, tostarp bijušās Jezuītu skolas ēka, atrodas daudz labākā stāvoklī. Firma ir ieinteresēta objektu saglabāšanā, jo būtu muļķīgi iegādāties nekustamo īpašumu, maksāt par to lielu naudu, neredzot nekādas perspektīvas. Pēc Smirnovas kundzes vārdiem pagaidām ekonomiskā krīze koriģējusi grandiozus plānus.


Написать комментарий