Brits atrod vērtīgus vaļa vēmekļus

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

50 gadu vecajam britam Kenam Vilmanam uzsmaidījusi laime. Kopā ar suni pastaigājoties pa pludmali, viņš uzgājis nelāgi smirdošu akmeni, kas izrādījies pelēkā ambra – vaļu vēmekļi, kas tiek izmantoti kosmētikas ražošanā. Atraduma vērtība pārsniedz 50 000 eiro.

Morkambas pilsētiņas iedzīvotājs Vilmans, kurš jau vairākus gadus ir bez darba un saņem invaliditātes pabalstu, stāstījis, ka kopā ar suni Madžu pastaigājies gar jūras krastu. «Pēkšņi Madžs sāka apriet kādu akmeni, kad es piegāju tam klāt, konstatēju, ka akmens briesmīgi smird, tādēļ to tikai pabakstīju ar spieķi un pametu,» stāstījis Vilmans. Tomēr domas par atradumu nav likušas viņam mieru, tādēļ, pārnācis mājās, vīrietis internetā sācis meklēt informāciju par smirdošiem akmeņiem un ātri vien sapratis, ka uzgājis ļoti vērtīgo pelēko ambru.

«Steidzos atpakaļ uz pludmali, un, par laimi, akmens vēl bija turpat,» stāstījis Vilmans. Viņa atradums sver aptuveni trīs kilogramus, un kāda franču kompānija jau piedāvājusi samaksāt 5000 eiro par 300 gramiem ambras. «Taču es nolēmu nesteigties – eksperti, ar kuriem konsultējos, stāstīja, ka Šveicē ambras cena var būt pat četras reizes augstāka,» stāsta Vilmans, kurš gaida izdevīgāko piedāvājumu. Vīrietis nav aizmirsis arī par īsto ambras atradēju – Madžs tiek lutināts kā vēl nekad savā dzīvē.


Написать комментарий