Bērni gaida sociālās rehabilitācijas un fizioterapijas nodarbības

foto: dzivosim.lv
foto: dzivosim.lv

Rēzeknes pilsētas domes Dienas aprūpes centra „Īpašais bērns” klientiem – bērniem ar īpašām vajadzībām un Bērnu patversmes klientiem – bērniem-bāreņiem, bez vecāku gādības palikušiem bērniem, jau piecus mēnešus tiek sniegti fizioterapijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Tos, īstenojot ESF projektu “Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība Rēzeknes sociālajā dienestā un sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās”, sniedz jaunie speciālisti, kuri veiksmīgi integrējās darba kolektīvos un atrada kopīgu valodu ar klientiem – fizioterapeite Jekaterina Besedina un sociālie rehabilitētāji – Kristīne Juranča un Aleksejs Kozirevs.

Fizioterapeite sniedz bērniem ārstnieciskās masāžas, kā arī ārstnieciskās vingrošanas kursu, izmantojot jaunu, kvalitatīvu sporta inventāru. Dažiem bērniem uzlabojās muskuļu tonuss un vispārējais stāvoklis, dažiem mazinājušās kontraktūras un palielinājies kustību apjoms locītavās. Darbā ar bērniem ļoti palīdz arī klientu vecāki, kuri labprāt sadarbojas ar fizioterapeiti un sniedz nepieciešamo informāciju par bērna veselības stāvokli.

Sociālo rehabilitētāju vadībā bērni piedalās šādās, projekta ietvaros ieviestās nodarbībās:

- apgūst ēdiena gatavošanas prasmes un mācās gatavot dažāda veida ēdienus. Ēdiena gatavošanas pamatprasmju attīstīšanas nodarbības notiek jaunizveidotajā, ar visu nepieciešamo inventāru aprīkotajā virtuvē. Produktu iegāde ēdiena gatavošanas nodarbībām tiek veikta par Projekta līdzekļiem. Bērni piedalās arī produktu iegādē veikalā, tā apgūstot naudas plānošanu un tās vērtību. Pēc nodarbībām visi piedalās virtuves uzkopšanā;

- mācās plānot un lietderīgi izmantot savu brīvo laiku, iesaistās sava brīvā laika organizēšanā un realizēšanā, klausās mūziku, zīmē, krāso, veido rotājumus telpu dekorēšanai un svētkiem un spēlē dažādas spēles,

- apgūst pašaprūpes iemaņas, mācās uzturēt sevi un apkārtējo vidi kārtībā. Bērniem tiek mācīts kā pareizi kopt savu ķermeni, apģērbu un apavus.

Bērni bieži ar nepacietību gaida gan fizioterapeita, gan sociālo rehabilitētāju nodarbības un ar interesi tajās piedalās.

Projekta “Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība Rēzeknes sociālajā dienestā un sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās” Nr. 1DP//1.4.1.2.4/11/APIA/NVA/098. Projektu 100 % finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Savienības fonda starpniecību. Aktivitāti administrē Nodarbinātības valsts aģentūra.


Написать комментарий