L.Fjodorova: 37 tūkstoši tūristu nav liels skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Tūrisma informācijas centra dati liecina, ka pērn centrā griezušies vairāk nekā 37 000 tūristu – kopumā 37 352 cilvēki, kuru vidū bija 17 721 ārzemnieks.

Vērsāmies pie tūrisma ekspertes Ludmilas Fjodorovas ar jautājumu, vai tas ir liels tūristu skaits un kādā veidā tūristus varētu piesaistīt mūsu pilsētā.

Fjodorovas kundze sarunas sākumā atzīmēja, ka 37 tūkstoši tūristu nav liels skaits. Tūrisms ir viens no ekonomikas prioritārajiem virzieniem, kurš jāattīsta.

Kā piemēru L.Fjodorova minēja Druskininki – Lietuvas kūrortpilsētu, kuru ik gadu apmeklē ap 400 tūkstošiem tūristu, un to skaits pieaug.

Pēc Fjodorovas kundzes domām, visai reāli būtu nodrošināt NVS bijušo valstu tūristu vasaras atpūtu, izveidot sanatoriju, organizēt sporta pasākumus. Latvija piesaista ārzemniekus ar savu ekoloģiju un labu servisu. Turklāt pilsētā ir mācību iestādes, kuras nodrošinās sanatorijas un atpūtas centrus ar speciālistiem, - Daugavpils Medicīnas koledža un Daugavpils universitāte, kura apmāca fizioterapeitus.

Kā arī Eiropā tiek runāts, ka pansiju uzturēšana tur esot visai dārga, tāpēc Daugavpils varētu piesaistīt cilvēkus vecumā, kuri daudz lētāk nekā Eiropā varētu šeit atpūsties.

Eksperte nesen saskārās ar Sočos apspriestajām problēmām, jo šobrīd Krievijā ir aktuāla veselīgas atpūtas organizēšanas problēma, krievu tūristi labprāt izmanto pakalpojumu „viss iekļauts cenā”.


Написать комментарий