VFR kompānijas pozitīvi vērtē perspektīvas, kuras paveras Krievijas tirgū

foto: russland-heute.de
foto: russland-heute.de

Vācu kompānijas, kuras strādā Krievijā, pozitīvi vērtē savas pozīcijas Krievijas tirgū un vēlas paaugstināt investīcijas un atvieglot vīzu režīmu starp abām valstīm, ziņo portāls www.rcb.ru.

Ekonomikas komitejas priekšsēdētājs Rainers Lindners pavēstīja: „Aptaujātie vācu uzņēmēji vēlas Krievijas tirgū investēt vairāk nekā 800 miljonus eiro.” Veiktajā aptaujā piedalījās 135 kompānijas, atbildot uz jautājumiem par ekonomikas un uzņēmējdarbības situāciju Krievijas – Vācijas attiecībās. Pēc komitejas priekšsēdētāja vārdiem uzņēmēji ir pozitīvi noskaņoti, jo tik labus rezultātus tie negaidīja. Viņš paskaidroja, ka Krievijā pašlaik darbojas ap 6,3 tūkst. uzņēmumu. Runājot par negatīvo pusi, tad uzņēmēji uzsver, ka Krievijā ir ļoti liela birokrātija, attīstās korupcija, nav attīstīta muitas darbība un nav tehnisko reglamentu. Aptaujas dalībnieki uzsver, ka ir audzis protekcionisms dažās nozarēs un tas neatbilst PTO prasībām.

Šeit tiek minētas lauksaimniecības un medicīnas tehnikas ražošanas nozares. „Mēs uzstājamies par protekcionismu, kurš atbilst visām PTO prasībām. Ir jāveido vienādus konkurences noteikumus ārvalstu uzņēmumiem, jārod līdzsvars starp globalizāciju un iekšējā tirgus attīstību,” paskaidroja Lindners. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem lielākā daļa vācu uzņēmēju atbalsta bezvīzu režīma ieviešanu starp Krieviju un ES valstīm. „80% uzņēmumu pieprasa pakāpenisku vīzu atcelšanu starp Krieviju un Vāciju. Tas nozīmē, ka līdz 2018.gadam jāievieš bezvīzu režīmu,” atzīmēja priekšsēdētājs. Mihaels Harms piebilda, ka pēc Vācijas uzņēmējdarbības vērtējuma preču apgrozība starp Krieviju un Vāciju 2013.gadā pieaugs par 15%, par 80 miljardiem eiro.


Написать комментарий