Ar mērķi attīstīt Daugavpils reģionālo slimnīcu tiks izveidota darba grupa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka situācija gan valsts medicīnā, gan atsevišķās slimnīcās nav no labākajām, cilvēki nespēj apmaksāt ārstēšanu, tāpēc vēršas pēc mediķu palīdzības tika ārkārtas gadījumos.

Kā arī pastāv problēmas, kas ir saistītas ar kvalificētu ārstu trūkumu un sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Ar mērķi uzlabot esošo situāciju pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzaicināja uz tikšanos Daugavpils reģionālās slimnīcas dibinātāju pārstāvjus.

Kā zināms, DRS dibinātāji ir Daugavpils pilsētas pašvaldība, Daugavpils novada pašvaldība un Ilūkstes novada pašvaldība, kuri pieņem nepieciešamos lēmumus un risina stratēģiskos, organizatoriskos un administratīvos jautājumus. Slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis informē valdi par esošo situāciju un ir atbildīgs par šo organizāciju.

„Visiem zināms, kas notiek medicīnā, pašvaldība bieži vien saņem dažāda veida sūdzības. Tāpēc tika nolemts izveidot darba grupu, kurā darbotos triju pašvaldību-dibinātāju pārstāvji ar mērķi izstrādāt slimnīcas attīstības koncepciju. Ļoti aktuāls ir jautājums par kvalificētu ārstu piesaisti. Nav noslēpums, ka jaunie speciālisti nevēlas strādāt mūsu slimnīcā.

Mēs saprotam, ka jārīkojas kardināli, tāpēc uzticēsimies speciālistu viedoklim, kuri darbosies darba grupā”, - paskaidroja pilsētas Domes priekšsēdētāja.


Написать комментарий