R.Bespjatijs: Gripas epidēmijas laikā Daugavpils izglītības iestādēs tiek ievērotas īpašas prasības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinators Ruslans Bespjatijs portālu Gorod.lv informēja, ka pilsētā tika parakstīts rīkojums gripas epidēmijas laikā ievērot īpašus pasākumus.

Šā gada 21.janvārī Slimību profilakses un kontroles centrs izziņojis gripas epidēmijas sākumu.

Saskaņā ar rīkojumu pilsētas skolās un bērnudārzos tiek fiksēts uz slimības lapas esošo bērnu skaits, un, ja tas pārsniedz 20%, iestāde ziņo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei, kura sadarbībā ar atbildīgiem dienestiem lemj par turpmāko rīcību.

Kā arī epidēmijas laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta mācību iestāžu apmeklējušo bērnu veselības stāvokļa pārbaudei. Ir aizliegts pieņemt slimos bērnus, ja dienas laikā tiek konstatēti gripas simptomi, skola sazinās ar vecākiem vai izsauc ātro palīdzību.

Pēc R.Bespjatija vārdiem, tiek veikta telpu kvarcēšana, telpas tiek vedinātas, tiek ieteiktas pastaigas svaigajā gaisā, vitamīna C, augļu un dārzeņu lietošana uzturā. Seko arī tam, lai darbā nebūtu slimu darbinieku. Pilsētas mācību iestādēs aizliegts rīkot plašus pasākumus. Mācību iestādes direktors ir atbildīgs par minēto prasību ievērošanu.

Runājot par pastaigām, R.Bespjatijs paziņoja, ka ierobežojumi bērnudārzā attiecas tikai uz aukstu laiku vai ievērojamiem nokrišņiem, pārējos gadījumos audzinātājām un palīgiem tiek ieteikts organizēt pastaigas, kā arī vairāk komunicēt ar bērnu vecākiem, lūdzot, lai tie izvēlētos laika apstākļiem piemērotas drēbes, kas ļautu bērniem pavadīt ārā noteikto pusotru stundu. Kamēr bērni pastaigājas, var izvedināt telpas, tādējādi samazinot saslimšanas risku.

Pašlaik situācija Daugavpilī ir stabila, pagaidām klases netiek slēgtas, jo saslimstība skolās ir vidēji 15%. Bērnudārzu audzēkņi slimo vairāk, bet likums aizliedz epidēmijas laikā slēgt vai apvienot grupas, pat ja grupā ir tikai divi bērni.
 


Написать комментарий