Dainis Lūsis pirmdien iesniegs sūdzību par tiesas lēmumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Zvērināts advokāts Dainis Lūsis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 11.februārī iesniegs sūdzību par tiesas lēmumu, kurš paredzēja Vjačeslava Širjakova apcietinājumu.

Kriminālprocesa likums nosaka termiņus sūdzību izskatīšanai, tāpēc tiešo tiesas sēdes datumu paredzēt nevar.

„Rīgas rajona tiesa pieņēma lēmumu par apcietinājuma piemērošanu, bet sūdzību izskatīs Rīgas apgabaltiesa. Oficiālās apsūdzības vēl nav, mans klients tiek turēts aizdomās par kukuļņemšanu,” paskaidroja Dainis Lūsis.

Saskaņā ar sniegto informāciju KNAB ir ierosinājis kriminālprocesu par amatpersonas dienesta stāvokļa izmantošanu un kukuļņemšanu. Bija veiktas 26 kratīšanas un apcietinātas 6 personas. Rezultātā divas amatpersonas tur aizdomās par kukuļņemšanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, divus uzņēmējus tur aizdomās par starpniecību kukuļošanā, un vēl divas personas tiek turētas aizdomās par kukuļdošanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

2013.gada 3.februārī ar tiesas lēmumu drošības līdzeklis apcietinājums bija piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai, vēl trim personām bija piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots aizliegums pildīt savus amata pienākumus.

Atgādinām, ka LR Satversmes 92.pants nosaka, ka ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.


Написать комментарий