Daugavpils vēsture Latgales brīvo mākslinieku asociācijas pārstāvju darbos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 8.februārī, Latgales Centrālajā bibliotēkā notika Latgales brīvo mākslinieku asociācijas gleznu izstādes „Daugavpils vēsture glezniecībā” atklāšana.

Izstādē apskatāmas gleznas, kurās attēlotas atpazīstamas pilsētas vietas: Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīca, Daugavpils tilts, Dinaburga cietoksnis, Vecā Forštadte, Centrālā parka alejas, Stropu mežs. Kopumā izstādē apskatāmas 25 gleznas.

Asociācijas vadītāja Marija Safronova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šā gada decembrī aprīt 10 gadi kopš organizācijas dibināšanas. Pašlaik asociācijā darbojas 18 dalībnieku, kas ir gan profesionālie mākslinieki, gan vienkārši mākslinieki amatieri. Neskatoties uz solīdo vecumu, radošais kolektīvs ir enerģijas pilns un aktīvi piedalās dažādās izstādēs ne tikai Daugavpilī un Latvijā, bet arī Lietuvā.

„Pasaulē viss ļoti ātri mainās, nemainīga ir tikai vēsture mūsu atmiņā. Pagājušajā gadsimtā mūsu asociācija bija plaši pazīstama visā valstī, pašlaik cenšamies turpināt iesāktās tradīcijas. Izstādē var aplūkot gleznas, kuras tika veidotas eļļas tehnikā un kuras attēlo Daugavpils cietoksni tā sākotnējā veidā, sniegotu Forštadti un Pāvela Meļņikova veidoto dambi. Pateicoties šiem darbiem, mūsu pēcteči varēs iedomāties, kāda pilsēta bija kādreiz. Visas gleznas atšķiras ar dvēseliskumu un pozitīvo enerģiju”, - uzskata Marija Safronova.

Pēc asociācijas pārstāvju domām, lielākā daļa no viņiem nav profesionāļi, bet nodarbojas ar glezniecību, jo tas esot sirds aicinājums. Iespējams, dažreiz viņu darbi nav ideāli, tomēr to vidū ir arī īsti šedevri.

Jāņa Daukštes, Marijas Safronovas, Liliānas Čukstes, Valentīnas Vorotņikovas, Anastasijas Sazankovas un Larisas Sergejevas darbi Latgales centrālajā bibliotēkā apskatāmi līdz 6.martam. 
 



Написать комментарий