VII Staņislava Broka Jauno dziedātāju konkurss Daugavpils Mūzikas vidusskolā

foto: Mūzikas vidusskola
foto: Mūzikas vidusskola

Daugavpils Muzikālās vidusskolas vadītāja Ilona Sajevska paziņoja, ka janvāra beigās – 30.janvārī – Daugavpils Mūzikas vidusskolā norisinājās VII Staņislava Broka Jauno dziedātāju konkurss.

Konkursa mērķis ir latgaliešu tautasdziesmu dziedāšanas tradīciju saglabāšana un attīstīšana. Konkursā piedalījās jaunie dziedātāji no Dagdas, Preiļiem, Krāslavas, Olaines, Špoģiem, Aglonas, Līvāniem, Ludzas, Daugavpils.

Jāatzīmē, ka konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas komisija: Latvijas Vispārējo Dziesmu svētku virsdiriģente Terēzija Broka, Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors un komponists Aivars Broks, Daugavpils Mūzikas skolas vadītāja Ilona Sajevska un Daugavpils Mūzikas vidusskolas kora klases vadītāja Vanda Drobis-Drobiševska.

Pēc Sajevskas kundzes vārdiem, visas dienas garumā jaunajiem dziedātājiem un ansambļiem savās vecuma kategorijās bija jāatskaņo viena obligātā latgaliešu tautas dziesma dažādu komponistu, tajā skaitā arī St.Broka apdarē, kā arī viena latgaliešu tautas dziesma pēc izvēles.

Solistiem jaunākajā meiteņu grupā 1.vietu ieguva A.Mašņikova no Ludzas. Zēniem jaunākajā solistu grupā 1.vietu ieguva A.Prusaks no Aglonas. Meiteņu vecākajā grupā labākā bija B.Soldāne no Aglonas, savukārt zēnu vecākajā solistu grupā 1.vietu ieguva N.S.Rasnačs no Daugavpils.

Ansambļu konkurencē visaugstāko saņēma J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas vokālā studija „Spurgaliņas”. Vecāko klašu ansambļu grupā pirmo vietu nepiešķīra. Kategorijā Dueti 1.vietu ieguva V.Samorodova, J.Zabarovska, Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēknes.   Trio grupā 1.vietu ieguva J.Zabarovska, V.Samorodova, E.Rasčevska.

Pasākuma rīkotāji pateicas visiem pedagogiem, kā arī koncertmeistariem par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā konkursam.


Написать комментарий