A.Isakovs: Šogad Daugavpilī notiks desmitiem jaunu plaša mēroga sacensību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad Daugavpilī norisināsies ne tikai tradicionālas, bet arī vismaz 10 jaunas plaša mēroga sacensības, kuras pulcēs lielu sportistu skaitu. 

Februāra sākumā Daugavpilī notika Latvijas čempionāts cīņas sporta veidos. Mainoties Cīņas federācijas vadībai, lielāka uzmanība tika pievērsta reģioniem, un sakarā ar to, ka Daugavpils pārstāvji parādīja labus rezultātus cīņas sporta veidos, mūsu pilsēta tika izvēlēta par Latvijas čempionāta norises vietu. Pēc A.Isakova vārdiem, Federācija un speciālisti augsti novērtēja pasākuma rīkotāju darbu, bet Federācijas ģenerālsekretārs atzīmēja, ka tas bija pēdējo 10 gadu labākas šāda veida sacensības.

Februārī norisināsies daudz sporta pasākumu: 22.-23.februārī Olimpiskajā centrā notiks Latvijas čempionāts peldēšanā, kurā piedalīsies ap 250 dalībnieku. Šajos datumos Olimpiskā centra pirmajā stāvā notiks viens no taekvondo posmiem, kurā piedalīsies ap 300 sportistu. Minētās sacensības parasti pulcina lielu līdzjutēju skaitu. 

Šogad Daugavpilī notiks arī vingrošanas festivāls, kas pirms tam pilsētā netika rīkots. A.Isakovs paziņoja, ka Olimpiskajā centrā jau 3 gadus darbojas vingrošanas nodaļa, kura lūdza atbalstu paraugdemonstrējumu organizācijā. Sporta pārvalde labprāt sniegs atbalstu, tomēr pasākuma rīkošanas jautājumi vēl tiks apspriesti.

Martā stadionā „Celtnieks” notiks Latvijas Superkauss futbolā, kuru šogad pieteica Latvijas futbola federācija. Tas ir liels gods, ka Daugavpilī pulcēsies valsts čempioni un kausa ieguvēji, kuri cīnīsies par Superkausu, atklājot futbola sezonu. Lēmumu par spēles rīkošanu Daugavpilī ietekmēja mūsu komandas nopelni, kura kļuva par Latvijas čempioniem, atzīmēja A.Isakovs, piebilstot, ka ne visi bija apmierināti ar šo lēmumu.

Pašlaik pastāv vienošanās par to, ka 12.martā mūsu pilsētā notiks hokeja spēle, kurā ASV komanda cīnīsies ar mūsu pilsētas hokeja komandu. Sporta pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka amerikāņu hokejs esot savādāks, emocionālāks, tādēļ grūti prognozēt spēles iznākumu. Tiek plānots, ka draudzības spēle kļūs par īstiem svētkiem.

Runājot par jaunajām sacensībām, kuras šogad norisināsies Daugavpilī, A.Isakovs minēja Pasaules komandu kausa spīdvejā posmu, Grand Prix posmu spīdvejā, kas norisināsies 17.augustā, atklāto čempionātu vingrošanā, kas notiks novembrī, pilsētas čempionātu strītbolā, kura ietvaros sportisti sacentīsies 5 posmos, Baltijas čempionātu frisbijā.

Šogad ieplānoto sacensību saraksts ir visai liels. Aprīlī gaidāms tradicionālais sambo turnīrs, jaunatnes čempionāts volejbolā, 5.Starptautiksais F.Vilcāna piemiņas kauss, boksa, karatē, spīdveja, grieķu-romiešu un brīvcīņas, pludmales volejbola sacensības un daudz kas cits. Sacensību saraksts tiek papildināts un ir pieejams Sporta pārvaldes mājas lapā.
 


Написать комментарий