Rēzeknes policija aktārtoti brīdina par krāpniekiem

foto: 15min.lv
foto: 15min.lv

Rēzeknes policijas iecirkņa priekšnieks Igors Trofimovs informē, ka Rēzeknē atkal ir konstatēti krāpšanas gadījumi pa telefonu, informē Rēzeknes portāls. 

Pirms kāda laika jau iedzīvotāji tika brīdināti par šāda veida krāpšanas gadījumiem, tomēr ir cilvēki, kas joprojām notic krāpniekiem.

Parasti krāpnieki zvana uz stacionāro telefonu, kuru apkalpo „Lattelecom”, uzdodas par policijas darbiniekiem un paziņo, ka jūsu dēls vai mazdēls ir izdarījis nopietnu likumpārkāpumu (piemēram, notriecis ar mašīnu cilvēku). Pēc tam viņi piedāvā savu palīdzību un pārliecina, ka var izdarīt tā, lai vainīgais netiktu saukts pie kriminālatbildības un lieta par viņu netiktu ierosināta. Tiesa, par to steidzami jāsamaksā nauda. Turklāt pēc naudas viņi uzreiz atbrauks paši.

Galvenais tālruņa krāpnieku mērķis ir nedot iespēju piezvanīt tuviniekiem, lai pārliecinātos, vai viņiem tiešām ir nepieciešama palīdzība. Līdz ar to policijas priekšnieks iesaka neuzsākt sarunu, bet pateikt, ka tagad Jūs nevarat runāt un palūgt piezvanīt vēlāk. Vēl viens variants – pamēģināt samulsināt zvanītājus un pajautāt, piemēram, jūsu iecirkņa inspektora uzvārdu.
 


Написать комментарий