Divu Daugavpils arodskolu direktori apsprieda profesionālās izglītības nākotni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 11.februārī, notika diskusija ar Daugavpils arodskolu direktoru piedalīšanos.

Diskusijas mērķis bija minētās jomas problēmu apspriešana. Diskusiju vadīja Tirdzniecības skolas bijušais direktors Georgijs Grāvels, kurš aktualizēja vairākus jautājumus, piemēram, profesionālās izglītības attīstību Daugavpilī, absolventu aizbraukšanu no pilsētas, mācību iestāžu finansējuma formas u.c.

Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska diskusijas gaitā minēja, ka ilgu laiku profesionālajām skolām netika pievērsta uzmanība, pašlaik vērojamas pozitīvas izmaiņas, tādēļ mācību iestādēm jāpaliek valsts pārziņā, jo pastāv iespēja, ka pašvaldība nevarēs nodrošināt mācību iestāžu attīstību. I.Ostrovska atzīmēja, ka, viņasprāt, pilsētas profesionālās skolas un vidusskolas konkurē savā starpā, piesaistot skolēnus, un tas neesot labi. Kā arī arodskolas direktore paziņoja, ka, pēc viņas domām, pašlaik pašvaldība nepietiekami atbalsta profesionālās skolas.

Tirdzniecības skolas direktors Jurijs Kuklis pievienojās kolēģes teiktajam, atzīmējot, ka profesionālo skolu rīcībā neesot informācijas par to, kas skolas, absolventus un darba tirgu gaida nākotnē. Vērojama tendence, ka bieži vien skolēni izvēlas profesionālo izglītību, tomēr, pēc direktora domām, jāsadarbojas ar skolām, lai skolēni saprastu, ko vēlas sasniegt un kādu profesiju izvēlas. 

Diskusijas gaitā tika apspriesti vairāki jautājumi, sakarā ar ko tika izdarīts secinājums, ka esošās problēmas var atrisināt, tikai sadarbojoties ar dažādām instancēm un struktūrām.

Jāatzīmē, ka diskusijas ietvaros vairāki jautājumi tiks apspriesti ar profesionālo skolu audzēkņiem, savukārt pašvaldības un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pārstāvji netika aicināti tajā piedalīties un tika kritizēti. Pasākumā nepiedalījās arī Daugavpils valsts tehnikuma pārstāvji.


Написать комментарий