Tūrisma sezona ir atklāta, Rēzekne prezentēta

foto: Latgales planošanas reģions
foto: Latgales planošanas reģions

No 8. līdz 10. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā notika 20. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2013”.

Tematiskajā hallē „Apceļo Latviju” savu tūrisma piedāvājumu kopējā Latgales reģiona stendā prezentēja arī Rēzeknes pilsēta un novads. Rēzeknes Tūrisma attīstības centra darbinieki trīs dienu garumā izstādes apmeklētajiem stāstīja par apskates objektiem, viesnīcu un viesu namu piedāvājumiem, aktīvās atpūtas iespējām, tradīcijām un pasākumiem.

Gatavojoties izstādei, darba grupā nolēmām, ka Rēzekni prezentēsim ar racionālo, ar latgalisko un ar ambicioziem jaunumiem. Racionālā informācija, bez šaubām ir ļoti svarīga, tāpēc arī tika veidoti jauni bukleti, tūrisma kartes, maršrutu apraksti, pasākumu apraksti u.tml. Latgalisko pasniedzām ar kapelas „Dziga” sprigano uzstāšanos. Latgalisko iekļāvām arī Tūrisma attīstības centra izveidotajā pastkartē par septiņām lietām, kuras ir vērts paveikt, redzēt un sajust Rēzeknē. Tāpat, pirmo reizi Rīgā tika piedāvāta latgaliska burtu un vārdu spēle, sadarbībā Latgales Vēstniecību „GORS”, kas pati par sevi ir kultūrtūrisma produkts - Rēzeknes 2013.gada aktualitāte un jaunums, tāpēc izstādē bija aicināti īpaši izcelt Rēzeknes piedāvājumu.

Rēzeknes Tūrisma attīstības centra direktors Mareks Grišins atzina, ka radīt interesi tūrisma industrijas profesionāļos nav bijis viegli, tomēr sarunu gaitā ir izdevies ieinteresēt vairākus tūroperatorus, tajā skaitā starptautiskos, kuri uz Rēzekni gribētu atvest tūristus. M.Grišins: „Gribētos panākt, lai Latvijas tūristi brauktu pie mums un paliktu Rēzeknē vismaz divas dienas, lai ārvalstu tūristi nebrauktu cauri vai garām Rēzeknei, bet iebrauktu un uzkavētos pilsētā. Mēģināsim piesaistīt tūristus caur atšķirīgiem un kvalitatīviem kultūras pasākumiem, attīstot tā saucamo „pasākumu tūrismu”. Tāpat izmantosim lielo interesi par mūsu jaunajiem infrastruktūras objektiem.”

Individuālo apmeklētāju interese par Rēzekni bija ļoti liela, pie pilsētas stenda uzkavējās gan tie apmeklētāji, kuri labprāt klausījās stāstītajā un uzdeva jautājumus, gan tie, kuri izvēlējās tūrisma bukletu vai karti, lai sīkāk tos izpētītu mājas. „Apmeklētājiem patika mūsu sagatavotā pastkarte par 7 lietām, kas jāatrod Rēzeknē. Daudzi smaidīja un teica, ka nezinot, kas ir „sipisnīks”, bet izklausās, kaut vai lai uzzinātu, kas tas ir, uz Rēzekni vajadzētu atbraukt. Tāpat apmeklētāji labprāt iesaistījās Latgales Vēstniecības „GORS” piedāvātajā unikālajā latgaliskajā vārdiņspelē”, atzina M.Grišins.

Pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs direktore Jūlija Danilina atzīmēja, ka Rēzeknei šādās izstādēs ir jāpiedalās arī turpmāk, jo tās ļauj iegūt zināšanas un iemaņas, kā efektīvāk piedāvāt Rēzeknes tūrisma pakalpojumus, gūt jaunas idejas un jaunus kontaktus sadarbībai: „Aģentūras vārdā saku PALDIES kapelai „Dziga”, kas izstādes laikā uzstājās vairakkārt un ar savu enerģisko sniegumu priecēja izstādes apmeklētājus! PALDIES Latgales Vēstniecības „GORS” komandai par rūpīgi sagatavoto latgalisko „vārdiņspēli” un drosmīgi skandēto „Nastuov molā, nastuov molā, ej šur, ej šur myusu borā! Sajyuti, cik labi GORĀ!”



Написать комментарий