A.Kursītis apmierināts ar sniega tīrīšanas darbiem Daugavpilī, solīja pārbaudīt, kāpēc uz ielām tik maz „simtlatnieku”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis ir apmierināts ar komunālās saimniecības dienestu darbinieku darbu, kuri aizvadītajās brīvdienās strādāja īpaši cītīgi, tīrot Daugavpili no sniega. Savukārt portāls Gorod.lv paziņoja ierēdnim, ka daudziem pilsētniekiem ir pretenzijas par sniega tīrīšanas darbiem pilsētā.

A.Kursītis paziņoja, ka svētdienas vakarā viņš apbrauca pilsētas teritoriju un pārbaudīja ielu stāvokli, tādēļ var apgalvot, ka dienesti strādājuši labi un maģistrāles pamatlīnijas bija iztīrītas. Svētdien teritorijas tika tīrītas divreiz dienā (no rīta un vakarā), paziņoja izpilddirektors.

A.Kursītis atzīmēja, ka tīrīšanas darbus vajadzētu sadalīt divās daļās: vienu daļu – braucamo – tīra spectehnikas vienības, otro – gājēju celiņus – sētnieki. Braucamā daļa tiek tīrīta labi, bet dažu gājēju teritoriju tīrīšanā liela loma ir darba ražīgumam un cilvēciskajam faktoram, atzina A.Kursītis, piebilstot, ka šajā ziņā vēl jāstrādā.

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Komunālās saimniecības pārvalde pieprasījusi tikai 55 „simtlatniekus”, kuri iepriekšējos gados ļoti palīdzēja sniega tīrīšanas darbos. Piemēram, 2010.gadā sniega tīrīšanos darbos bija iesaistīti 150 cilvēki, 2009.gadā – 250. Pasākuma „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” projekta koordinatore Skaidrīte Karpeikina jau ziņojusi, ka tik neliels komunālās saimniecības jomā iesaistīto cilvēku skaits saistīts ar darba inventāra trūkumu, jo programmas ietvaros darba inventārs netiek izsniegts.

Sakarā ar paziņojumu, ka pilsētnieki nav apmierināti ar sniega tīrīšanas darbiem un Komunālās saimniecības dienests darba inventāra trūkuma dēļ nepieprasa „simtlatniekus”, A.Kursītis solīja pārbaudīt šo informāciju.



Написать комментарий