Daugavpils teātrī gaidāma hipnotiska pasaka pieaugušajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 11.februārī, Daugavpils teātra aktieri bija pulcējušies kafejnīcā „Šokoladņa”, lai piedalītos nelielajā preses konferencē, kurā tika runāts par kārtējo pirmizrādi – hipnotisko komēdiju „Melu detektors”.

Iestudējuma režisors Ivars Lūsis pastāstīja, ka izrāde top pēc jaunā krievu dramaturga Vasīlija Sigareva darba ar tādu pašu nosaukumu. Jaunā izrāde atšķirsies no pārējām situāciju komēdijām.

„Izlasot izrādes nosaukumu, cilvēkam kļūst skaidrs tās sižets: patiesība nāks gaismā. Tomēr mūsu mērķis ir ne tikai atveidot lugas sižetu, bet arī atklāt tās būtību. Galvenie varoņi izrādes laikā meklē atbildes uz viņiem svarīgiem jautājumiem, meklē sevi pašu, vēloties izprast savas rīcības iemeslus un visa notiekošā jēgu”, - pastāstīja režisors.

Pēc viena no galvenās lomas atveidotājiem Viktora Jaceviča vārdiem, nevienam neradās jautājums, kāpēc tiek iestudēta tieši šī luga. Sižets nav sarežģīts, toties tuvs un saprotams katram skatītājam, sižeta pamatā ir vienkārša sadzīves situācija. „Mūsu izrādes darba nosaukums bija „Pasaka pieaugušajiem”, jo stāstam, tāpat ka pasakai, ir labs atrisinājums”, - uzskata aktieris.

Pēc aktieru vārdiem, jau pirmajā mēģinājumā radās labs kontakts starp aktieriem un režisoru, tāpēc strādāt esot interesanti un viegli. Jāatzīmē, ka „Melu detektors” ir otrais aktieru un režisora Ivara Lūša kopdarbs, pirmais bija komēdija „Biznesa klases palāta”.

Pirmizrāde notiks 22.februārī plkst.18:30, visi skatītāji tiek aicināti ņemt līdzi savu otro pusīti. Neskatoties uz nopietnām problēmām ģimenes attiecībās, kuras tiek atveidotas izrādē, tā solās būt viegla un aizraujoša.

Lomās: Viktors Jancevičs, Mihails Samodahovs, Irina Kešiševa.


Написать комментарий