Sniegs un apledojums Latvijā apgrūtina braukšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sniegs un apledojuma veidošanās uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem otrdienas rītā daudzviet apgrūtina braukšanas apstākļus, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā Latvijas valsts ceļi (LVC).

Vietām Kurzemē, Zemgalē un Latgalē nedaudz snieg. Gaisa temperatūra no -4 līdz -1 grādam pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Jelgavas, Valmieras, Siguldas un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Brauktuves mitras.

Liepājas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Annenieki - Grobiņa. Brauktuves, kur tas ir nepieciešams, kaisa ar pretslīdes materiālu.

Bauskas virzienā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Ķekava - Grenctāle. Brauktuves tīra un kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Ogre - Pāternieki, kā arī uz autoceļiem Jēkabpils - Terehova, Grebņeva - Medumi, un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem. Autoceļi vietām sniegoti, veidojas apledojums. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiālu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Bauskas, Ogres, Aizkraukles, Saldus, Balvu, Gulbenes, Madonas, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils apkaimēs. Autoceļi apledojuši un vietām sniegoti. Brauktuves tīra un kaisa.

Pa vietējiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, LVC aicina autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

LVC atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasēm.


Написать комментарий