A.Isakovs: Lai piesaistītu bērnus sportā, jārīko vairāk skolu sacensību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau ziņots, šogad Daugavpilī tiek plānots organizēt lielu skaitu plaša mēroga sacensību, kā arī pilsētas sportisti piedalīsies izbraukuma sacensībās, tostarp arī Jaunatnes olimpiādē.

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs uzskata, ka mūsu pilsētā būtu jārīko arī plaša mēroga neprofesionālās sacensības, kuri piesaistītu sportā bērnus un jauniešus.

A.Isakovs atzīmē, ka Daugavpilī tiek strādāts, lai piesaistītu bērnus sportā, tomēr, izņemot bērnu atlasi dažādās sekcijās, jāorganizē plaša mēroga pasākumi, kuri palīdzētu ieinteresēt bērnus sporta veidos. Šis koncepcijas ietvaros varētu rīkot starpskolu sacensības dažādos sporta veidos.

Arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde ieinteresēta šāda veida pasākumu rīkošanā, uzskata A.Isakovs. Piemēram, tiek plānots, ka sacensību rīkošanas rezultātā 1.-3.klašu skolēni, kuri ne īpaši aktīvi nodarbojas ar sportu, varēs pārstāvēt savu klasi skolas komandā. Aizstāvot savas skolas godu, bērni varēs apliecināt sevi, bet treneri – atrast talantīgus audzēkņus.

Šogad tiek plānots organizēt pēc iespējas vairāk skolu sacensību, jo tās piesaista bērnus, ko apliecina pirms trim gadiem atjaunotas hokeja sacensības „Zelta ripa”, atzīmēja A.Isakovs. 
 


Написать комментарий